lauantai 11. kesäkuuta 2016

Vadelma-Mustikkakakku Syötävillä Kukilla

Miss Etoile kakkustandi 25cm.
Tämä marjakakku lähti juhliin pienelle prinsessalle, joka saa tänään nimensä. Toiveena oli hennon vaaleanpunainen kakku, jossa maistuisi marenki ja marjat. Näin syntyi kakku, jonka pohjana on perinteinen sokerikakkupohja, välissä kaksi moussea: vadelma ja mustikka. Kakun välistä löytyy myös pieniä marenkeja ja kakku on päällystetty ihanan pehmeällä marenkivoikreemillä. Kakun koristeena on mustikoita, vadelmia, macaronsseja ja marenkeja. Kukkakauppiaan tyttären kakkuun sopii mitä parhaiten ihanat syötävät kukat!

Tulipa reseptistä pitkä! Uskallan väittää, että kakun valmistus ei kuitenkaan ole hankalaa kun jakaa työvaiheita muutamalle päivälle. 

6 munan sokerikakkupohja 24cm vuokaan.

Kostutus:
2 dl vaniljamaitoa

Mustikkamousse: 
200 g mustikoita
2 dl kermaa
1 dl vaniljakastiketta
150 g tuorejuustoa
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta + tilkka vettä

Soseuta msutikat (jos pakaste niin sulata ensin).
Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin.
Mittaa tuorejuusto ja sokerit kulhoon ja notkista vatkaamalla.
Lisää mustikka ja vatkaa sekaan.
Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä, purista ne ja  sulata kiehautettuun vesitilkkaan.
Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
Lopuksi kääntele vaniljakerma joukkoon.

Vadelmamousse:
200 g vadelmia
2 dl kermaa
1 dl vaniljakastiketta
150 g tuorejuustoa
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta + tilkka vettä

Paseeraa vadelmat (jos ulkomaisia niin keitä ensin).
Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin.
Mittaa tuorejuusto ja sokerit kulhoon ja notkista vatkaamalla.
Lisää paseerattu vadelma ja vatkaa sekaan.
Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä, purista ne ja  sulata kiehautettuun vesitilkkaan.
Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
Lopuksi kääntele vaniljakerma joukkoon.

Marenkivoikreemi:
5 kananmunan valkuaista (150g)
2,5 dl sokeria (250 g)
250 g voita
muutama tippa pinkkiä pastaväriä

1. Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.

2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia.

3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään hieman pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.

4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia. Lisää 3 tl vadelmajauhetta vatkauksen loppupuolella. Maista ja lisää halutessasi lisää.

5. Lisää pinkki pastaväri kreemiiin lopuksi ja kääntele kevysti.

Koristeeksi:
Marenkia
Macaronsseja

Valmistusohjeet:
1. Aloita leipomalla kakkupohja. Leikkaa valmis jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. 
Leivon kakkupohjan itse aina pari päivää ennen. Välillä pakastan. 
2. Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Ensin pohjakerros, kostuta se vaniljamaidolla.
3. Valmista vadelmamousse ja kaada pohjan päälle. Laita välipala moussen päälle ja kostuta.
 4. Valmista mustikkamousse ja kaada pohjan päälle. Aseta päälle viimeinen kakkupala ja kostuta se myös kevyesti. 
5. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla siirrä kakku suoraan kakkualustalle
Kakku kannattaa aina siirtää heti kakkualustalle ja koristella se siinä. Valmiin kakun siirtäminen on muuten hankalaa ja siirtäminen voi vahingoittaa kakkua. 
6. Valmista aamulla marenkivoikreemi. Levitä kreemi kakun päälle kauttaltaan palettiveitsellä. 
Levitän itse aina ensin ohuen kerroksen, sitten toisen ja viimeistelen kunnes on tasaista. Käytä kakku välillä jääkaapissa. Jääkaapin kylmyys kovettaa kreemin, jolloins euraava kerros on aina helppo lisätä. 
7. Lopuksi koristele kakku oman makusi mukaan! 


Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!