sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Pellillinen Äidin Raparperipiirakkaa


Sain juhannustuliaisina äidin puutarhasta jättimäisiä rapapereja. Osa oli yli metrin mittaiseksi kasvaneita. Omat raparperini käytin jo alkukesästä kun tein tätä aivan ihanaa Raparperi-juustokakkua. Nyt on aika leipoa jotain perinteistä ja nappasinkin äidiltä lapsuudesta tutun ohjeen siihen tarkoitukseen. Tämä piirakka valmistuu nopeasti; jopa 45 minuutissa!

Tämä pellillinen ihanan pehmeää ja mehevää rapaperipiirakkaa kannattaa tarjoilla vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.  

Ohje:
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
250 g sulaa voita
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Lisää suurempaan puolikkaaseen puolikkaaseen seuraavt aineet:

2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
500 g raparperia

Pese ja pilko raparperit. Kotimaisia ei tarvitse kuoria!
Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää taikinaan - sekoita.
Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin
Lisää raparperit pohjan päälle ja taikinamuruseos päällimmäiseksi.
Paista 200 asteisessa uunissa 30min. 


Ihanaa kesäistä sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Piirakka oli tosi hyvää, vieraatkin kehuivat kovasti, vaikka teinkin pakastetuista raparperin paloista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos komentista ja palautteesta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!