keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Parsakaali-pekonipiirakka


Suolaiset piirakat ja minä, me sovimme yhteen! Olen aiemminkin kertonut sen.  Suolaisissa piiraissa yhdistyy arki ja juhla. Siksi ne sopivat myös molempiin tilaisuuksiin. Tarjoan itse usein juhlissa erilaisia ja eri muotoisia piirakoita, mutta syön myös piirakoita lounaaksi salaatin kanssa.

Tässä yksi uusi resepti, jonka leivoin uuteen 21 x 21cm muotoiseen neliön malliseen irtopohjalliseen piirkkavuokaan. Rakastan sitä kun piirakan voi nostaa ulos vuoasta esille ja sen aaltoileva kaunis reuna näkyy. Piirakka on myös helpompi leikata kun se on nostettu vuoasta. Nam! Tässä teille siis tämä jälleen kerran helppo ohje!

Pohja:
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1-2 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot ja suola keskenään.
Nypi voi jauhojen joukkoon ja lisää lopuksi vesi.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen vetäytyä 5 minuuttia.
Painele taikina irtopohjalliseen piirakkavuokaan ja painele taikinaan haarukalla reikiä.
Nosta piirakka jääkaappiin odottamaan.
Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Täyte:
200g kermaviiliä
2 kananmunaa
pippuria
suolaa
1 parsakaalinippu
100g pekonia
kirsikkatomaatteja
1,5 dl juustoraastetta

Sekoita kermaviili ja munat kulhossa. 
Mausta pippurilla ja suolalla.
Paista ja hienonna pekoni. Ripottele pohjan päälle.
Kaada pekoneiden päälle kermamunaseos. 
Halkaise kirsikkatomaatit ja nypi parsakaalista pieniä kukintoja.
Laita puolet tomaateista ja parsasta piirakan päälle.
Ripottele juustoraaste ja lopuksi loput tomaatit ja parsat..
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.
Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!


Mukavaa päivää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!