maanantai 30. toukokuuta 2016

Nopea ja Helppo Mutakakku


Leivoin viikonloppuna Pop Up -myymälääni näytille helpon ja herkullisen mutakakun. Nyt se onkin sitten jo syöty meidän kahden voimin ja hyvää oli! Mutakakku on mielestäni vaivaton herkku, joka valmistuu hetkessä. Se on esimerkiksi hyvä tarjoiltava juhliin, jonne tulee paljon erilaista tarjoiltavaa. Osan tarjoiluista täytyy olla vähän yksinkertasempia, jotta ne kerkeää leipoa, jos itse tekee kaiken. Mutakakun voi tarjota vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa, mutta erityisen herkullista se oli myös mansikoiden ja marenkien kanssa. Mansikoilla ja marengeilla mutakakusta sää myös näyttävän juhlapöydän koristeen! Nam! Ihanaa aurinkoista viikkoa!

Ohje:
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
0.5tl suolaa
3 kananmunaa
100 g voita

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuokaan.
Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat kevyesti  sulaan voihin ja lisää jauhoseos käännellen sekaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 10 min.
Käännä uuni 175 asteeseen ja paista vielä 10min.
Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin kakkualustan päällä. 
Ennen tarjoilua, ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja koristele.

Vinkki! Kun käytät kakkualustaa se helpottaa kakun siirtämistä. Aseta kakku alustalle ja koristele suoraan siinä. Näin vältät turhat jännitykset siinä mitä kakulle siirrettäessä käy. Mutakakku on muuten parasta seuraavana päivänä!

Koristeeksi:
mansikoita
pieniä marenkeja 

Tarjoile mutakakku mansikoiden ja marenkien kanssa.
Tai vaihtoehtoisesti jäätelön tai kerman kanssa. 


Annin Uunissa Pop up kiittää asiakkaita!
Ihanaa uutta viikkoa!

6 kommenttia:

  1. kiitos ohjeesta. tää on niin helppo ja nopea, just vaikka vierasvarahätänä :) ihanaa viikkoa kaima!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa viikkoa myös sulle :) <3 Tää on niin parasta. Aina välillä unohtaa sen, kun on niin helppo perus-resepti!

      Poista
  2. Hassu kysymys, mutta tarjoillaanko kakku siis jääkaappikylmänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassumpaa on jättää kysymättä. Ei tarjoilla kylmänä. Eli ota ennen tarjoilua hyvissä ajoin huoneen lämpöön :) Lisään tämän reseptiin, ettei se jää epäselväksi muillekaan.

      Poista
    2. mun on pakko jatkaa tähän: miksi se tulis käyttää jääkaapin kautta? :) ite usein tarjoilen vielä lämpimänä jätskin kera. toimii näinkin, mut makustuiko lisää viilentyessään?

      Poista
    3. Perinteisesti mutakakku jäähdytetään jääkaapin kautta, jolloin sitä on helpompi leikata ja se ei valu, koska sen tulee jäädä keskeltä raa'aksi. Jääkaapissa olon jälkeen kakku maistuu vielä paremmalta, jonka takia suositellaan tuota tarjoamista seuraavana päivänä. Itse usein teen brownieta noin kuten sanoit: lämpimänä jäätelön kanssa - miksei myös mutakakkua tarjoaisi niin! Varmasti ihanaa. Kohta tulossa muuten ihana Brownie ohje :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!