tiistai 17. toukokuuta 2016

Banaani-Kinuski Cupcakes


Olen kotiutunut pieneltä matkalta ja ensi lauantain Ravintolapäivän suunnittelu ja toteutus saa alkaa vihdoin täydellä teholla! Näitä ihania banaani-kinuskikuppikakkuja oli tarjolla viime ravintolapäivässä omalla kojullani. Resepti on alkujaan New Yorkista, jossa kävin Cupcake-kurssin marraskuussa 2015. Näistä banaanimuffineista tuli heti omia suosikkejani! Aivan täydellisen mehevä tuo taikinapohja. Nam! 

Nähdään lauantaina Kauniaisissa! Eventin löydät klik Cupcakes by Annin Uunissa.  

Ohje: (noin 36 isoa - ja 65 minikuppikakkua)
250 g voita
5 dl sokeria
3 munaa
1 tl vanilja-aromia
3, 5 dl piimää
1,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
7 dl vehnäjauhoja
4,5 dl banaaniasosetta (noin. 4 banaania)

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi monitoimikoneessa.
Riko munat toiseen kulhoon ja mittaa sekaan vanilja-aromi.
Lisää munaseos voisokerivaahtoon ja vatkaa keskinopeudella kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa jauhot, sooda ja leivinjauho isoon kulhoon ja sekoita.
Lisää puolet jauhoista munasokerivaahtoon ja sen jälkeen piimä. Lisää sitten loput jauhoista.
Sekoita, kunnes taikina on tasaista ja lisää lopuksi banaanisose. Vatkaa noin vielä minuutti.
Aseta paperiset kupit muffinipellille ja mittaa taikina vuokiin 2/3.
Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Nosta kuppikakun jäähdytysritilälle jäähtymään.

Kinuski-voikreemi:
250 g voita
5 dl tomusokeria
ripaus suolaa
1 tl vanilja-aromi
3 rkl kinuskia

Vatkaa pehmennyt voi monitoimikoneessa kuohkeaksi. (muutama minuutti)
Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan.
Lisää vanilja ja puolet kinuskista ja vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.
Lisää loput kinuskit ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on kuohkeaa.
Kokonaisuudessaan kreemin vatkaukseen menee noin 10 minuuttia.
Laita kreemi pursotinpussiin, jossa on mieleisesi tylla. 
Pursota kreemi kauniisti jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Koristele ja tarjoile! 

Koristeeksi:
Kinuskia
nonparelleja


Nonparellit, tooffeerakeet paperiset muffinivuoat ja tarjouksessa oleva minimuffinipelti ovat kaikki hankittavissa verkkokaupasta: www.anninuunissa.com

13 kommenttia:

  1. Satunnainen vierailija17. toukokuuta 2016 klo 11.48

    Oi ihanaa, kiitos ohjeesta. Tätä olen odottanut jo viime syksystä lähtien ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Ei ollut tarkoitus odotuttaa niin kauan. No hyvä, että nyt sait ohjeen. Tällä tulee kyllä unelman pehmeitä kuppikakkuja :) Ihanaa viikkoa!

      Poista
  2. Hei! Teetkö banaanisoseen vain muussaamalla banaanit? :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Teetkö banaanisoseen vain muussaamalla banaanit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Mallu, banaanit saa soseeksi aika hyvin sauvasekottimella. Voi myös painella haarukalla, mutta silloin ei tule niin sileää. Aurinkoista päivää!

      Poista
  4. Viikonloppuna menee tämä resepti kokeiluun. Tuo kinuski on varmaan ihan tällaista jätskikastiketta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa :) Kyllä se on kaupan kinuskia siinä pikku tetrassa. Toki voi keittää itse, mutta aika työlästä sitten. Mukavaa leivontaa!

      Poista
  5. Ajattelin tehdä näitä tytön 1-vee synttäreille, mutta mietin, että miten säilyvät jos teen jo edellisenä päivänä ja kuorrutuksen ja koristelut ennen juhlia: säilyvätkö pöydällä huoneenlämmössä? Ja onko paistoaika 15min isoille vai pienille kuppikakuille? Nimim. Toista kertaa kuppikakkuja tekemässä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hyvä kysymys ja itseasiassa banaanimuffinssit ovat aina parempia seuraavana päivänä, joten voit huoletta leipoa nämä etukäteen ja säilyttää hyvin suojattuna huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Paistoaika on pienille. Jos teet isoja niin paista 20-25 min. Kokeile kypsyys puutikulla :)

      Mukavia juhlia teille!

      Poista
  6. Tarjoaisin osan muffinsseista tänään loput tiistaina. Säilyykö kuorrutus jääkaapissa suljetussa astiassa että loput kuorrutan vasta tiistaina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, suosittelen kuorruttamaan kaikki ja pitämään jääkaapissa. Kuorrute kovettuu jääkaapissa, koska siinä on voita ja siksi on vaikeaa pursottaa myöhemmin. :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta, maltoin odottaa huomiseen �� Se on muuten ihan totta että kun siinä on voita ni menee kovaksi.

      Poista
    3. Ok, hyvä. Mietin jo kerkesinkö vastata ajoissa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!