lauantai 30. huhtikuuta 2016

Salted Caramel Täytetyt Munkit


Meillä on perinne leipoa ja paistaa joka Vappuaatto kotona munkkeja, munkkirinkilöitä tai donitseja. Olen kirjoitellut reseptiä ylös tänään aamulla ja päädyin taas munkkitaikinassa siihen perinteiseen "pullataikinaan", paitsi lisäsin hiukan kermaa ja vaniljatankoa taikinaan. Ahhh toimii!




Olemme tehneet aikaisempina vuosina rahkamunkkeja ja rinkilöitä. Tänä vuonna paistoimme kunnon munkit ja päätimme täyttää ne ihanalla suolaisen makealla Salted Caramel täytteellä. Sain Dr. Oetkerilta testiin uusia "Bake and Fill" leivostäytteitä ja niistä Caramel täyte oli tänään testissä. Itsetehty vaniljakreemi saa odottaa vielä ensi vuoteen. Sen ja hillon pursottamiseen on muuten olemassa kätevä täyttötylla.

Voi elämä, että näsitä tuli hyviä! On ihana syödä vastapaistettu munkki heti lämpimänä! Tässä teille resepti ja minä riennän ahmimaan lisää näitä munkkeja!

Ohje: (noin 14 munkkia)
2 dl maitoa
0,5 dl kermaa
25 g tuorehiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl vaniljatankoa rouheena
1 muna
noin 6-7 dl vehnäjauhoja
1 dl pehmeää voita

Lämmitä maito ja kerma kädenlämpöiseksi ja liota hiiva kermamaitoon.
Lisää sokerit, kardemumma, suola, vanilja sekä kananmuna ja sekoita.
Lisää puolet jauhoista hiljalleen vaivaten.
Lisää voi ja loput jauhot alustaen.
(Vaivaa taikina yleiskoneessa (10 min), jolloin saat hyvän sitkon ja meheviä pullia.)Vaivaa taikinaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta.
Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi.
Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi.
Leivo taikina tangoksi ja jaa 14 palaan.
Pyörittele paloista pullia ja jätä ne kohoamaan liinan alle lämpimään vielä 45 minuutiksi.

Paistamiseen:
1 l auringonkukkaöljyä

Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa n. 180 asteiseksi.
Käytä öljyn mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.
Nosta reikäkauhalla 2-3 munkkia öljyyn ja paista noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. 
Testaa kypsyys paistamalla ensin yksi munkki ja halkaisemalla se. Ei haittaa vaikka saa maistaa yhden kesken paiston ;)
Reikäkauha auttaa munkkien kääntämisessä.
Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään.
Talouspaperi imee ylimääräisen rasvan munkkien pinnalta. 
Pyörittele lämpimät munkit sokerissa. 

Täyttö:
1 pussi Muffin Center Salted Caramel (Dr. Oetker)

Täytä lämpimät munkit painamalla suutin munkin sisään.
Pursota täytettä sopivasti munkin sisään. 


H e r k u l l i s t a  V a p p u a ! 

Ensi viikolla on muuten tiedossa melkoisen makuyhdistelmän kakku äitienpäiväksi!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!