torstai 7. huhtikuuta 2016

Ristiäiskakku - Kihlajaiskakku


Sain hetki sitten mukavan tilauksen pitkästä aikaa. Tämä ihastuttava pastellin sävyinen, pienelle pojalle ja heidän vanhemmille toiveiden mukaisesti toteutettu ristiäis- ja kihlajaiskakku ihastutti tekijää ja kuulemma myös juhlien vieraita. Kihlasormukset aseteltiin juhlissa kahden pienen sydämen päälle, jotka ovat vauvan vieressä. Tällä kakulla juhlittiin siis kahta tärkeää asiaa: pienen pojan nimeä ja vanhempien kihlautumista.

Kakun täytteenä on kaksi eri moussea (suklaa ja mustaherukka) ja taikinapohjana kaakaosokerikakkupohja. Päällä värjätty kaulintamassa ja sokerimassakoristeet.

Kakkupohja:
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
10 % kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhoa
1 tl vaniljasokeria

Aloita voitelemalla korkea irtopohjavuoka (18-10cm) ja laita uuni päälle (175).
Mittaa munat yhteen lasiin ja toiseen lasiin saman verran sokeria (+ vaniljasokeri).
Mittaa saman verran jauhoja (leivinjauho + kaakaojauho myös) kolmanteen lasiin.
Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa (ainakin noin 10 min).
Siivilöi jauhot munavaahtoon kolmessa osassa ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi nuolijalla.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia.
Tarkista kypsyys puutikulla. Jäähdytä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Tummasuklaamousse:
150 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
150 g tummaa suklaata

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten. Kääntele lopuksi kerma joukkoon nuolijalla. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin. 

Mustaherukkamousse:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta + tilkka vettä
1,5 dl kermaa
2-3 dl soseutettuja mustaherukoita

Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhoissa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää soseutetut marjat edelleen vatkaten tuorejuustoseokseen. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jossa sen paistoit. Vuoraa ensin vuoan pohja leivinpaoerilla ja sivut reunaleivinpaperilla, jolla saat myös korkeutta vuokaan. 

Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Sekoita vaniljasokeri maitoon.

Kostuta pohjapala vaniljamaidolla ja kaada suklaamousse pohjan päälle. Suklaamousse on hyvä olla alempana, koska se on painavampaa kuin marjamousse. Seuraavaksi nosta päälle keskimmäinen kakkupalan ja kostuta myös se vaniljamaidolla. Kaada päälle mustaherukkamousse ja lopuksi nosta päällimäiseksi kolmaa kakkupala. Anna kakun levätä yön yli jääkaapissa ennen kuorrutusta.

Kuorrutus ja koristelu:
750g SK valkoinen sokerimassa
Pastavärit

Kakun kuorrutukseen on hyvä varata tarpeeksi sokerimassaa.
Vauva on tehty silikonisella vauvamuotilla.
Valkoinen sokerimassa on värjätty pastaväreillä.

Lue täältä lisää sokerimassalla päällystämisestä.


Olethan jo muuten tilannut uutiskirjeeni?

Tilaa Uutiskirje Tästä

4 kommenttia:

  1. supersuloinen kakku! ja ihanat sävyt. mustaherukkamousse kuulostaa herkulliselta, täytyykin napata ohje talteen. mukavaa loppuviikkoa kaima! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni :) Kuten aina sinun kommentteja ja toivotuksia on kiva lukea! Ihanaa, aurinkosita loppuviikkoa! <3

      Poista
  2. Minkä kokoiseen vuokaan tää on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Olen käyttänyt 4 munan kakkupohjiin 20-22.5cm vuokaa :) Voi tehä isompaankin, sitten tulee vaan hieman matalampi. Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Kiitos kommentistasi!