sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Helpot Aamupalasämpylät


Ihana aurinkoinen aamu ja mehevät juustosämpylät, joiden valmistamiseen ei mene kuin reilu puoli tuntia. Innoistuin Sikke Sumarin jääkaappisämpylöistä, jo jokin aika sitten. Tässä tulee ensimmäisen ohjeen muunneltu juustoinen versio. Illalla sekoitettu taikina nokareina pellille ja paisto! Ainoa vaara on ylensyönti. Söin heti kolme. Onko parempaa kuin uunituore leipä? 

Ohje: 
( 11 pientä sämpylää)
4,5 dl vettä
1,5 tl kuivahiivaa
0.5 rkl suolaa
1 rkl kurpitsansiemenöljyä (myös tav. käy tai voi jättää pois)
noin 7 dl sämpyläjauhoja
1-2 dl juustoraastetta (emmental, mozzarelal)

Sekoita suola ja kuivahiiva puoleen jauhoista.
Mittaa haalea vesi isoon kulhoon ja lisää hiiva-suolajauhoseos. 
Lisää loput jauhot vähitellen ja sekoita nopeasti.  (taikinan kuuluu jäädä löysäksi)
Lisää lopuksi juustoraaste ja öljy sekä sekoita nopeasti. 
Kelmuta kulho ja laita taikina jääkaappiin. 
Aamulla lämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Nosta kulho jääkaapista ja ota lusikalla sopivia nokareita taikinasta suoraan pellille. 
Tee ristiviillot ja ripottele sämpylöiden päälle vielä vähän juustoa ja nosta uuniin.
Paista sämpylöitä noin 25 minuuttia.
Anna sämpylöiden jäähtyä hetki ja nauti. (älä peitä sämpylöitä ettei rapeus katoa!)

Resepti ilman juustoa löytyy tästä. 


Ihanaa Sunnuntaita!

4 kommenttia:

  1. Taikina ladattuna valmiina seuraavaan aamuun. Mielenkiinnolla odotan, millaisia herkkuja tällä kertaa tulee uunista ulos ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa! Meilläkin tehtiin näitä tänä aamuna :) Mukavaa 2. pääsiäispäivää :)

      Poista
    2. Oikein hyviltä maistuivat sämpylät ja 1-vuotias taaperokin tykkäsi kovasti :) Kiitos ja samoin sinne!

      Poista

Kiitos kommentistasi!