perjantai 25. maaliskuuta 2016

Raikas Rahkapiirakka (sitruuna+vadelma)


Ahhh nyt ollaan perinteiden äärellä! Rahkapiirakka kuuluu pääsiäiseen, vaikka se saattaa näyttää vähän tylsältä mahtavien pääsiäiskakkujen vierellä. Ja voi, että tämä on hyvää! Meillä meni heti kerralla puoli piirakkaa, vaikka tarjolla oli muitakin jälkiruokia. Vadelmat piristävät ihanasti makeaa rahkatäytettä ja  tuovat väriä tähän raikkaaseen perinneherkkuun. Paistoin tarkotuksella piirakan pintaa hieman enemmän, jotta piirakka ei jäisi vaalean kalpeaksi. Nyt taidan käydä hakemassa vielä yhden palan! Tässä teille helppoakin helpompi ohje.




Muropohja: 

100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria

Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen kanssa.
Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
Levitä taikina piirakkavuokaan.

Täyte:
200g sitruunarahkaa
200g vaniljarahkaa
1 dl kermaa
3 kananmunaa
1-2 rkl sokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta (Dr. Oetker)
vadelmia

Mittaa kaikki täytteet kulhoon ja vatkaa sekaisin (paitsi vadelmat). 
Kaada täyte muropohjan päälle. 
Asettele vadelmat täytteen päälle.
Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.
(Vinkki! Halusin omaan piirakkaani hiemän väriä, joten käänsin viimeisillä minuuteilla ylälämmön päälle)





























H e r k u l l i s t a   P ä ä s i ä i s t ä !

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mini, piirakka oli todella herkullsita myös maultaan! :) Hauskaa Pääsiäistä!

      Poista
  2. Voi harmi, juuri äsken otin persikkarahkapiirakan uunista ja tää kuulostais niiiin hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta persikkarahkapiirakka on myös hyvää! Leivot tämän ylihuomenna ;) Pääsiäistä on vielä jäljellä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!