perjantai 4. maaliskuuta 2016

Parhaista Parhain Mangojuustokakku


No mutta täällä ollaan perinteiden äärellä. Mangojuustokakku, se paras, helppo ja niin herkullinen vierasvara! Tässä oma lempiohjeeni olkaa hyvä! Mangojuustokakku sopii myös hyvin pääsiäispöytään väriensä puolesta. Kannattaa kokeilla myös mangomousseni ohjetta, jos olette mangon ystäviä kuten minä. Löydät ohjeen täältä.

Ihanaa ja herkullista viikonloppua!



Pohja:
75 g voita
150 g digestivekeksejä

Laita leivinpari irtopohjavuoan pohjalle.
Murenna keksit ja sulata voi.
Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos irtopohjavuoan (20cm) tai säädettävän kakkurenkaan pohjalle.
Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
4 dl kuohukermaa
300 g tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl limemehua
tilkka vettä
6 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
Vatkaa sokerit, limemehu ja tuorejuusto notkeaksi.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.
Kääntele sekaan kerma ja kaada seos nopeasti pohjan päälle.
Laita kakku jääkaappin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille:
2 purkkia mangososetta (piltti)
2 liivatetta
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Laita mangosose kulhoon.
Kiehauta vesi kattilassa ja sulata puristetut liivatteet veteen.
Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada mangosose kakun päälle ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi.

Koristeet:
Sokerimassaa
Pastavärejä
Sokerihelmiä

Värjää haluttu määrä sokerimassaa pastavärillä
Kaulitse sokerimasssa ohueksi ja paina liljamuotilla kukat massasta. 
Anna kukkien kuivua.
Kasta koristeen pohja sulaan suklaaseen (muuten sokerimassa sulaa kiilteen päälle).



Vinkki! Murskaa keksit blenderissä hienoksi. Käytä reunakalvoja irtopohjavuoan reunoilla saadaksesi tasaisen kauniin pinnan kakkuun. Itse käytin leivinpaperia ja tulos ei ollut niin siisti kun toivoin. Makua se ei silti haitannut!

21 kommenttia:

  1. Hei! Kertoisitko miten tuollaisia koristeita tehdään? Vai saako tuollaisia jostain valmiina? Kakku kuulostaa herkulliselta, menee kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :) koristeet on tehty kaulitsemalla sokerimassaa ja kukat näillä muoteilla painamalla. Valmiiden kukkien keskelle laitoin sokerihelmen:

      http://www.anninuunissa.com/painettava-muotti-lilja-3kpl-p-282.html

      ja

      http://www.anninuunissa.com/painettava-muotti-kukka-p-397.html

      Kannattaa kokeilla kakkua, niin hyvää! :)

      Poista
  2. Moikka!
    Voisko tämän juustokakun pakastaa, ja ottaa sulamaan juhlia edeltävänä päivänä jääkaappiin?
    Kiitos jos ehdit vastata :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :)

      Voit pakastaa. Tee niin että laitat suoraan pakastimeen hyytymään ja tarjoilupäivänä sitten sulamaan.

      Mukavaa päivää!

      Poista
  3. Minkä kokoiseen vuokaan tää on tehty?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, vuoan koko lukee tuollla reseptissä eli kyseessä irtopohjavuoka 20cm :)

      Poista
  4. Vpi niimpä olikin! Kiitos :)
    Mietin vain kun haluaisin tehdä 24/26 kokoiseen vuokaan riittääkö tupla-annos vai 1,5x? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 26cm voisi tehdä tuplankin. Haluatko korkean kakun sitten tee tupla, mutta 1.5x kertaa riittä varmasti jos korkeudella ei ole väliä :)

      Poista
  5. Kiitos oikein paljon vastauksista :)
    Korkea kakku oli ajatuksissa,
    Tyttären ristiäisiin lauantaiksi ajattelin tätä kokeilla :)

    VastaaPoista
  6. Voisikohan tähän kokeilla myös mangon makuista tuorejuustoa tavallisen sijaan? Vai tuleekohan liian makeaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, voit käyttää, mutta vähennä sokeria ohjeesta sitten. Maistelemalla tulee paras tulos :)

      Poista
  7. Kiitos, kokeilen! En tosin löytänytkään mangon makuista mutta ostin appelsiinin makuista tuorejuustoa. Sekoitan sitä vähän tavalliseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :) Siitä tulee varmasti tosi herkullinen!

      Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Voiko tämän tehdä ilman liivatetta ja millähän onnistuis kiille parhaiten? Käyköhän soseeseen hyytelösokeri? Tuo täyte varmaan pysyy kasassa ilmankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, täyte on itseasiassa aika löysää kun sen kaataa vuokaan. En voi suositella tekemään ilman liivatetta, koska en ole itse kokeillut. Mangosose tosin pysyy päällä varmasti ilman mitään lisiä kun levittää ohuen kerroksen - mangosose nimittäin on aika paksua. Ei tule vaan niin nätti ja tasainen, jos sitä tavoittelee. Suosittelen kokeilemaan jotain muuta hyydytysainetta täytteeseen: vegegel tai agar. Niiden suhteen suosittelen seuraamaan paketin ohjeita :)

      Poista
  10. Monelleko hengelle tuosta ohjeesta tulee herkuteltavaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :) Kyllä tämä mielestäni on 15 hengen kakku tai useammallekin. Kakusta tulee korkea ja halkaisijaa on 20cm. Riippuu tietenkin aina miten isoja paloja otetaan ja mitä muuta on tarjolla :)

      Poista
  11. Tää menee kyl kokeiluun tytön synttäreillä. :) kauankoha kestää pakkasessa? Synttärit 27 päivä nii uskaltaakoha jo tehä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jenni :) Tämä on hyvä valinta. Kakku on ihanan pehmeä ja maukas!En tekisi ihan vielä - makuasia toki on kuinka kauan haluaa säilyttää pakastimessa kakkua. Tekisin itse noin viikko etukäteen. Muista peitellä hyvin, ettei kakku ota makuja ja hajuja pakastimesta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!