sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Minipavlovat Pääsiäiseksi


Pääsiäisvalmistelut ovat alkaneet! Pääsiäisruohon kasvatus alkoi noin viikko sitten ja koristeellisten suklaamunien hamstraaminen jo ennen sitä. Valmistelut ja leipominen jatkuvat ensi viikolla, mutta en millään malttanut odottaa näiden ihanien suussa sulavien minipavlova leivosten kanssa. Nämä ovat poltelleet mielessäni jo muutaman viikon!


Minipavlova leivokset ovat kauniita ja yksikertainen valmistaa. Saat helposti leivoksiin näyttävyyttä värjäämällä marenkimassan tai sivelemällä pastavärejä pursotuspussin reunoille, jolloin marenkeihin tulee väriraidat, kuten näissä minun minipavlovissa. Täytteen makua valitessa voit soveltaa oman makusi mukaan. Itse valitsin makuyhdistelmän banaani+suklaa. Se ei petä koskaan! Koska itse marengit ovat todella makeita niin jätin täytteen vähemmän makeaksi. Lisää täytteeseen sokeria oman mielesi mukaan!

Ohje: (12 kpl)
4 valkuaista
2,5 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl perunajauhoja
1 tl valkoviinietikkaa
pastavärejä (keltainen ja lila)

Täyte:
100 g tuorejuustoa
2-4 tl tomusokeria (oman maun mukaan)
1 dl vispikermaa
1 dl banaanisosetta (Bonne - kokeile myös mangoa tai muita makuja )

Koristeeksi:
pieniä pääsiäismunia/suklaamunia
syötäviä kukkia

Mittaa valkuaiset puhtaaseen mielellään teräsvuokaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi monitoimikoneessa lisäämällä sokeria sekaan ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa niin kauan, kunnes valkuaisvaahto on paksua ja kiiltävää. Mittaa joukkoon perunajauhot ja lopuksi valkoviinietikka ja jatka vatkaamista vielä hetki. Valkuaisvaahto pysyy kulhoa käännettäessä paikallaan, kun se on valmista.

Laita mieleisesi tylla pursotinpussiin ja sivele pussin sisäreunoille pastaväriä. Laita marenkimassa pussiin. Pursota suoraan leivinpaperille noin 10 cm kokoisia pyörylöitä. Pursota pyörylöihin paksumpi reuna, jotta pavloviin jää keskelle kolo täytettä varten.

Paista marenkeja 100 asteessa noin reilu tunti (tai kunnes marengit irtoavat helposti leivinpaperista, mutta ovat edelleen sisältä hieman pehmeitä). Jäähdytä marengit avaamalla uunin luukku.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun.  Sekoita tuorejuusto ja banaanisose notkeaksi, mausta tomusokerilla. Kääntele kerma joukkoon. Pursota/täytä marenkien kolot täytteellä ja asettele päälle suklaamunia tai muita pääsiäisherkkuja. Tarjoile melkein heti, täytettynä pavlovat vettyvät helposti.


Herkullista Pääsiäistä ja uutta aurinkoista viikkoa! 

Vinkki! Kasvata pääsiäisruoho pahvisiin muffinssivuokiin kuten minä tein ja saat nättejä koristeita kotiin :)

2 kommenttia:

  1. Söpösiä minipavlovia. Siitä onkin aikaa, kun on viimeksi tullut tehtyä pavlovaa. Kesällä mansikka-aikaan olen viimeksi tehnyt minipavlovia, jotka täytin mascarpone-kermalla ja tuoreilla mansikoilla. Niin hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt tunnustan, että itse en ollut ennen näitä miniversioita tehnyt ja päätin kokeilla. Kesällä tuo mascapone + kesän marjat ovat must kokeiltava! Tulee näin ajatellessakin vesi kielelle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!