maanantai 28. maaliskuuta 2016

Appelsiini-suklaajuustokakku


Nyt tuli loihdittua vähän vahingossa jotain todella hyvää! Meille tuli vuorostaan vieraita eilen ja päätin leipoa oikein kunnolla, montaa eri sorttia, kun kerrankin oli muitakin syöjiä kuin vain me kaksi. Yksi leivotuista herkuista oli tämä suussa sulava kahden suklaan appelsiinijuustokakku. Kaapista nimittäin löytyi sopivasti appelsiinisuklaata, valkosuklaata ja Dr.Oetkerin uutta appelsiininkuoriraastetta. Kakun päälle löysivät tiensä Varsovasta ostetut sitrusmarmeladit ja kauniit nonparellit. Ahh sanattomaksi vetää, niin hyvää, pehmeää, kuohkeaa ja raikasta tämä kakku on.



Pohja:
50g voita
175g keksimurua (Fazer 1 pussi)

Sulata voi kattilassa.
Lisää keksimuru ja sekoita tasaiseksi.
Painele keksimuru 20cm irtopohjavuokaan.
Asettele reunakalvo vuokaan.

Kerros 1:
2 dl vispikermaa
150 g tummaa appelsiinilla maustettua suklaata 70%
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiinirahkaa
4 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä + tilkka sitruunamehua

Vatkaa kerma ja laita sivuun.
Sulata suklaa mikrossa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5min).
Mittaa tuorejuusto, sokeri ja rahka kulhoon ja vatkaa sekaisin.
Lisää sula suklaa ja vatkaa.
Liota liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun ja kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan vatkaten.
Vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto.
Kaada täyte vuokaan ja laita kakku jääkaappiin 1-2 tunniksi.

Kerros 2: 
2 dl vispikermaa
300 g tuorejuustoa
100g valkosuklaata
1 tl appelsiininkuoriraastetta (Dr. Oetker)
1-2 rkl appelsiinimehua
3-4 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä + tilkka appelsiininmehua
1 tippa oranssia pasta/geeliväriä

Vatkaa kerma ja laita sivuun.
Sulata suklaa mikrossa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5min).
Mittaa tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuoriraaste ja mehu kulhoon ja vatkaa sekaisin.
Liota liivatteet kuumennettuun appelsiinimehuun ja kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan vatkaten.
Vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto ja väri haluessasi.
Kaada täyte vuokaan ensimmäisen kerroksen päälle.
Muotoile pinta esimerkiksi lusikalla tasaiseksi ja laita kakku jääkaappiin 1-2 tunniksi. 

Koristeet:
Marmeladeja
nonparelleja ja sokerihelmiä

Irrota kakku irtopohjavuoasta, koristele ja tarjoile!


Ihanaa uutta viikkoa!

4 kommenttia:

  1. Oi, tosi ihanan näköinen! :D Nuo marmeladit onkin kauniita koristeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Näytti olevan teilläkin appelsiinia pääsiäisherkuissa ;) Se kyllä toimii!

      Poista
  2. Kaunis kakku! Mitähän kukkia nuo pienet valkoiset on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anne!

      Kiitos, kukat ovat täältä:

      https://store5419020.ecwid.com/#!/Kukkaset/c/10485035/offset=0&sort=normal

      Eli kyseessä syötävä kukka (rautayrtti). Käytän näitä paljon koristeluun :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!