maanantai 22. helmikuuta 2016

Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes

Eilen oli vuoden 2016 ensimmäinen Ravintolapäivä. Olimme menossa mukana avomieheni kanssa ja pidimme popup -kahvilaa Kauniaisissa kukkakauppa Ihana Kukkasen tiloissa. Kahvilan ja kuppikakkujen suosio yllätti meidät taas täysin, kun kakut myytiin loppuun reilussa tunnissa. Kiitos vielä kaikille herkkusuille, jotka vierailitte kahvilassamme. Seuraava Ravintolapäivä on toukokuussa ja näemme taas silloin!



Tässä ensimmäinen kuppikakkuohje eilen tarjotuista mauista. Tässä reseptissä yhdistyy sitruunan kirpeys ja vaahtokarkin makeus. Kokeilen ensimmäistä kertaa vaahtokarkkikuorrutusta. Sen koostumus oli ihanan vanukasmainen ja kuorrutuksen maussa oli vivahde kinuskimaisuutta. Ohje on helppo, joten suosittelen kokeilemaan. Kuorrutteella voi kuortuttaa myös isomman kakun halutessa. Kuorrutus on hyvin pursottuvaa. Ohje on muunnelma Pinterestissä törmäämääni Marshmallow Icing -ohjeeseen.

Ohje: (noin. 24 kuppikakkua tai 44 minikuppikakkua)
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunanmehua
100 g voita
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
Sulata voi ja vispaa se kanamunan ja jogurtin kanssa sekaisin toisessa kulhossa.
Yhdistä jauhoseos ja voimunaseos nuolimella käännellen tasaiseksi taikinaksi.
Lisää lopuksi sitruunamehu ja kuori ja sekoita taikina tasaiseksi.
Asettele paperiset muffinivuoat minimuffinipellille.
Annostele taikinaa iso teelusikallinen jokaiseen vuokaan.
Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista ritilän päällä.

Vaahtokarkkikuorrutus: 
5 dl vispikermaa
300 g vaahtokarkkeja
2 dl tomusokeria
1/10 tl suolaa
1 tl vanilja-aromia (valinnainen)

Mittaa kerma, sokeri, suola ja aromi isoon kattilaan. Sekoittele hiukan ja lisää vaahtokarkit. 
Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, niin kauan kunnes vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet.
Kaada seos kulhoon, jäähdytä hiukan ja laita yöksi jääkaappiin. 
Ota jähmettynyt seos jääkaapista. (kuorrute on kovettunut hieman ja hyytelömäistä)
Vatkaa vaahdoksi monitoimikoneessa. Kuorrute on valmista, kun se on sileää ja kiiltävää. Tähän menee vain muutama minuutti. 
Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on mielesesi tyllä ja pursottele kuorrute kakkujen päälle.
Koristele kakut nonparelleilla ja muilla koristeilla. 


Vinkki! Voit kuorruttaa vaahtokarkkikuorrutuksella myös kokonaisen kakun, käyttää sitä täytteenä tai esimerkiksi woopie -leivosten välissä!

6 kommenttia:

  1. Tuota vaahtokarkkikuorrutetta täytyy kyllä testata jossain välissä! Tosi söpöjä kuppiksia jälleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Siis olen itseasiassa aivan innosisani tästä vaahtokarkkikuorrutuksesta. Koko yön (kun se oli hyytymässä) epäilin onnistuuko se, mutta kyllä onnsitui. Täydellistä tavaraa siitä tuli! Suosittelen lämpimästi. Ihanaa viikkoa!

      Poista
  2. Voi kun suloisia! ♥ Tuo kuorrute kuulostaa herkulliselta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Suosittelen testaamaan tätä vanukasmaista ihanaa kuorrutetta! <3

      Poista
  3. Oi että miten suloisia :) Ja varmasti myös maistuivat ihanilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nuppu :) Kyllä olivat hyviä ja kelpasivat asiakkaillekin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!