torstai 18. helmikuuta 2016

Pienet Helpot Banoffee Leivokset

Banaania, toffeeta, kermavaahtoa, suklaata ja suolapähkinöitä! Voiko tästä yhdistelmästä tulla mitään muuta kuin jotain tajunnan räjäyttävää!? Banoffee pie on englantilainen jälkiruoka, joka on saanut nimensä juuri näin: "banana" + "toffee" = banoffee. Yleensä se on ison piiraan muodossa, mutta minä päätin tehdä leivoksia. Lisäksi päätin lisätä reseptiin hieman suolaisuutta murentamalla suolapähkinöitä pohjaan. Nam! Tämä resepti julkaistiin aiemmin Leivontaan -lehdessä haastatteluni yhteydessä, joten se voi olla osalle tuttu.

Pohja: 12 kpl
300 g Digestive keksejä
110 g voita
40 g suolapähkinöitä (valinnainen)

Täyte: 12 kpl
1 prk (397g) valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 banaania
3 dl vispikermaa
2 tl tomusokeria
2 tl kaakaojauhoa
3-4 palaa tummaa suklaata
suolapähkinöitä
12 banaanilastua

Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksipähkinämuruun. Painele keksipähkinämuru pieniin tartalettivuokiin, joissa on leivinpaperi pohjalla. Laita vuoat jääkaappiin jähmettymään (noin 2 tuntia).

Kun pohjat ovat jähmettyneet kippaa ne pois vuoista. Ole varovainen, pohja on hyvin hauras. Levitä pohjan päälle kinuski (eli valmiiksi karamellisoitu maito). Voit käyttää myös kondesoitua maitoa ja keittää sen kinuskiksi halutessasi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Pilko banaanit ja asettele siivuja kinuskin päälle. Levitä tämän jälkeen banaanien päälle kerros kermavaahtoa. Koristele leivokset banaanilastuilla, kaakaojauheella, pähkinöillä ja suklaamurulla. Tarjoile ja nauti!

Ihanaa viikonjatkoa! Olethan jo muuten muistanut käydä tilaamassa uutiskirjeeni?


Tämän postauksen kuvat: Studio Koivunen Oy

16 kommenttia:

  1. Banoffee kuuluu minun suosikkileivonnaisiini. Muistan vielä, kun kondensoitua maitoa ei saanut täältä pienemmältä paikkakunnalta mistään ja sitä piti pappan siskon metsästää aina Oulusta asti XD Onneksi sitä nykyään löytyy lähes joka ruokakaupasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sitä ei kyllä hetki sitten löytänyt helpolla. Muistan itsekin etsineeni kyseistä herkkua kaupasta jos toisesta. :) Banoffee on kyllä parasta! Miten toffee+banaani+kerma ei voisi olla!

      Poista
  2. Kiitos ihanasta ohjeesta. Muunsin sen gluteenittomaksi Semperin kauradigestiveillä ja hyvää tuli��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kuulla, että resepti pääsi käyttöön ja vielä gluteenittomana :) Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  3. Kiitos ihanasta blogista ja ohjeista!pakko kysyä että onko tämä teidän keittiö missä leivot tässä kuvassa? Jos on niin mistä olette ostaeet tuon ihanan valkoisen laatan? *kiitos* rerv. Sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sofia! Kiitos kommentista ja mukavista sanoista :) Taustalla on meidän oma keittiö. Halusin mosaiikin keittiön välitilaan, mutta hintasyistä päädyttiin valmiiseen laattaan. Löysin tämän ihanan valkoisen helmiäis"mosaiikki"laatan Kaakelikeskukselta. Kyseessä siis valmiit laatat eikä yksittäiset mosaiikit :)

      http://www.kaakelikeskus.net/sivu.php?id=63

      Poista
  4. Kiitos! :) pitääpä käydä kaakelikeskuksessa! ;)
    T.sofia

    VastaaPoista
  5. Hei Anni.
    Miten saisin tästä ihanasta leivonnaisesta laktoosittoman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,

      Valitse kerma ja voi laktoosittomina tietenkin. Tummassa suklaassa ei pitäisi olla maitoa, jos on tarpeeksi tummaa ;) Tuo karamellisoitu kinuski onkin sitten toinen juttu. Tarkistin purkista mikä on kaapissa, että se sisältää maitoa eli laktoosia ja sitä ei saa laktoosittomana :( ainoa vaihtoehto olisi siis keittää kinuski itse laktoosittomasta kermasta ja fariinisokerista. Itse vatkaisin kinuskia vielä hiukan jäähtyneenä, että siitä tulisi hiukan paksumpaa. Tässä valmiissa kamassa on se hyöty, että se on ihanan pehmeää ja paksua kuten vanukas. Löytyyköhän markkinoilta laktoosittomana jotain toffee tai kinuski vanukasta? Sillä sen voisi korvata :)

      Ihanaa pääsiäistä!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiva kuulla, että kokeilit!

      Poista
  7. Ai ihanaa :) millähän voisi banaanin korvata allergian takia? Myöskin omena ja päärynä poissuljettuja.

    VastaaPoista
  8. Ai ihanaa :) millähän voisi banaanin korvata allergian takia? Myöskin omena ja päärynä poissuljettuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banoffee tunnetusti on leivos, jossa on banaania - muuten se ei ole banoffee ;) Mutta tottakai tässä reseptissä voi korvata sen jollain. Hmmm jättäisin suolapähkinät pois ja laittaisin jotain marjaa. Vadelma tai jopa puolukka sopii kinuskin ja kerman kanssa loistavasti :)

      Poista
  9. Hei! Tuleeko ohjeesta kokonainen, normikokoinen irtopohjavuokainen kakku/piiras vai enemmänkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Tämä ohje soveltuu hyvin esim. 24-28cm piirakka- tai irtopohjavuokaan tehtäväksi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!