lauantai 19. joulukuuta 2015

Piparkakkukylä

Piparkakkukylästäni löytyy myös piparkakkukota. 
Tänä vuonna alkoi jo melkein näyttämään siltä etten kerkeä tehdä piparkakkutaloja ollenkaan. Olen muutenkin vasta aloittelija, mitä tulee piparkakkutalojen rakentamiseen, joten jokavuotinen joulukuinen harjoittelu ei saisi jäädä väliin. Olen kyllä ihastellut muiden tekemiä ihanuuksia oman tekemisen edestä. No päätin lopulta, että jostain sitä aikaa on löydyttävä ettei New Yorkista asti raahaamani ihana Gingerbread Village Kit jää käyttämättä! Ja kyllähän sitä aikaa lopulta löytyi.

Tosiaan olen rakastunut kaikkiin pieniin juttuihin, jos se ei vielä kaikille ole selvinnyt. Viime vuonna tein talot minikoossa, löydät pienten piparkakkutalojen postauksen tästä. Kun näin marraskuussa New Yorkissa ihanassa Michael's  sekatavarakaupassa Wiltonin piparkakkukylä pakkauksen, en voinut jättää sitä sinne. Tänä vuonna siis taloni eivät ole itse alusta alkaen leivotut ja kaavoitetut. Minun mielestä välillä on ihan ok oikaista. Varsinkin piparkakkutalojen suhteen. Koristeluun ja kiinnittämiseen menee nimittäin aika paljon aikaa! Kiitos Kakkukatrille muuten pikeerin ohjeesta! Tällä kertaa käytin talojen kiinnittämiseen ja koristeluun vain pikeeriä ja vältin pienet vesikellot sormissa ja muut vaaratilanteet keittiössä.

Pikeeri talojen kiinnitykseen ja koristeluun:
1 ison kananmunan valkuainen (35 g)
3 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Vatkaa valkuainen tomusokerin ja sitruunamehun kanssa kuohkeaksi.
Värjää pikeeri halutessasi pastaväreillä ja koristele nonparellein ja strösselein.

Lisää tomusokerin määrää hiukan, jos haluat kovempaa pikeeriä, halutessasi löysempää pikeeriä lisää sitruunamehua tai vähennä tomusokerin määrää. Piparkakkutalon kiinnitykseen paksu kovempi pikeeri toimii paremmin ja löyssempää taas voi käyttää koristeluun ja esim pipareita koristeltaessa täyttöihin. 
Koristelin kaikki talojen osat ennen kiinnittämistä. 
Tämä vei aikaa sen verran, että oli odotettava koristeiden kuivumista kunnolla. 

Ihanaa rauhallista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!