maanantai 21. joulukuuta 2015

Peppermint Bark - DIY Piparminttusuklaalevy


Vielä pari päivää pitäisi jaksaa painaa päivät töitä ja illat joulukiireitä. Keskiviikkona alkaa itselläni vihdoin lepo sekä herkuttelu. Toki aion silti leipoa, jopa pyhien yli, koska leipominen on minulle terapiaa ja samalla lepoa. Tarkoituksena on tehdä joulutähteistä erilaisia piirakoita ja ehkä kalavoileipäkakku, jos lohta jää tarpeeksi yli. Pieniä glögijuustokakkuja aion vielä valmistella ennen aattoa.


Vielä muuten kerkeää helposti tehdä myös joulukarkkeja ystäville ja sukulaisille, varsinkin jos ohje on näin helppo! Tämä ihana itsetehty piparminttusuklaa on taivaallista ja minun mielestä todella kauniin näköistä herkkua. Käytin menneen viikonlopun karkkien valmistamiseen ja tämän jenkkiherkun suhteen yllätyin todella. 

Vinkkini sinulle ovat: valitse ohjeeseen lempisuklaasi oli se sitten tumma tai vaalea (itse käytin marabouta). Kaksivärisyys tekee tästä suklaaherkusta hauskan näköistä, joten valitse toiseksi suklaaksi valkoinen. Piparminttukarkit voit valita irtokarkkihyllystä, mutta voit myös käyttää piparminttukarkkikeppejä. Jos haluat, voit myös maustaa suklaat sulatusvaiheessa piparminttuesanssilla. Mielestäni piparmintturouhe riittää tuomaan tarpeeksi piparminttua tähän makeiseen, mutta joissain ohjeissa lisätään myös esanssia.

Ohje: 
200 g maitosuklaata
200 g valkosuklaata
noin 60 g piparminttukaramelleja tai -tankoja
2 tl öljyä (auringokukka tai rypsi)

Laita piparminttukaramellit pussiin ja kauli sekä painele ne muruksi leikkuulaudan päällä. 
Voitele kevyesti noin  suorakaiteen muotoisen vuoan pohja ja aseta pohjalle leivinpaperi. 
Paloittele maitosuklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa. Lisää 1 tl öljyä ja sekoittele tasaiseksi.
Kaada sula suklaa vuokaan ja levitä suklaa nuolimella vuoan pohjalle. Ripottele päälle hiukan piparmintturouhetta. Siirrä vuoka jääkaappiin kovettumaan. 
Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa. Lisää 1 tl öljyä ja sekoittele tasaiseksi.
Kaada valkosuklaa kovettuneen suklaakerroksen päälle ja levitä nuolimella tasaiseksi. Ripottele päälle loput piparmintturouheesta. Siirrä vuoka jääkaappiin kovettumaan. 
Ota vuoka jääkaapista ja nosta suklaalevy vuoasta. Painele levystä mieleisiäsi paloja ja laita suklaat tarjolle  tai pakkaa sellofaaniin. 
Nam itsetehty piparminttusuklaa on valmista nautittavaksi!

Vuoaksi käy esimerkiksi tämä Brownievuoka joka on kooltaan 28 x 18cm - hieman suurempikin käy. Riippuu kuinka paksua suklaata haluaa.


Nautinnollista Jouluviikkoa!

6 kommenttia:

  1. Ai että kun on ihanan näköistä, nam! :)
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  2. Ihana idea, täytyykin kokeilla joulupaketteihin! :)

    VastaaPoista
  3. Mun on pakko tehdä tätä omaksi jouluherkuksi!! :)
    Tumma suklaahan löytyy myös laktoosittomana? Entäs valkoinen?
    Vai pitäiskö vaan suoraan jättää se pois että mieskin voi maistaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä niin ihanaa :) Valkosuklaa sopii niin hyyvin tähän. Katso täältä löytyisi laktoositonta:

      http://www.dammenberg.fi/category/9/valkosuklaa

      Olen myös kuullut että Brunbergillä saattaisi olla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!