lauantai 5. joulukuuta 2015

Blue Velvet Cake


Huomenna juhlitaan Itsenäisyyspäivää, mutta me aloitamme juhlat jo tänään teemaan sopivan kakun saattelemana. Rakas ystäväni pitää nimittäin tänään mahtavat 30-vuotisjuhlat, joiden teemana on myös Itsenäisyys. Juhlimme siis kahta asiaa samaan aikaan ja erittäin juhlallisesti. Meillä on tiedossa ihan omat linnanjuhlat tänään. Kunhan saan painettua täällä Bloggerissa tuota "Julkaise" painiketta, niin juoksen portaat yläkeraan vetämään iltapuvun päälleni. Kampaajalla olisin voinut käydä, jos en olisi vastuussa kakusta. Kakku on tärkeämpi kuin tukka, ainakin minun maailmassa ;)

Tässä siis teille ihanan, samettisen houkuttelevan Blue Velvet kakun ohje. Kakkuhan on tunnetumman Red Velvet kakun sukulainen. Blogistani löydät myös Pienien Red Velvet kakkujen ohjeen. Velvet kakkujen salaisuus on samettinen kuohkeus, jonka piimä ja etikka saavat aikaan.

Ohje: 
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
reilu 1 tl soodaa
1 tl suolaa
3 tl kaakaojauhetta
3 dl auringonkukkaöljyä
2,5 dl piimää
2 isohkoa kananmunaa
2 tl sinistä pastaväriä ja turkoosia pastaväriä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl vanilja-aromia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota 2 x 20cm irtopohjavuokaa.
Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, sooda, suola ja kaakaojauhe.
Vatkaa toisessa kulhossa öljy, piimä, kananmunat, väri, etikka ja vanilja-aromi.
Lisää kuivia aineita hiljalleen juoksevien aineiden seokseen kevyesti vatkaamalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen vuokaan tasaisesti ja siirrä vuoat uuniin.
Paista kakkuja noin 25 minuuttia, kunnes puutikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa kakun keskeltä.
Nosta valmiit kakkupohjat uunista ja anna jäähtyä kunnolla ritilällä.
Muotoile kakkupohjat tasaisiksi. Jos kakut ottivat paistoväriä uunissa, niin voit muotoilla myös reunat veitseä apuna käyttäen. Säästä ylijäänyt kakkumuru koristelua varten.

Vinkki! jos haluat korkeamman kakun, niin paista vielä kolmas kerros puolittamalla taikinan ohje. Itse tein näin. 



Tuorejuustokuorrute:
300 g tuorejuustoa
200 pehmeää voita
7 dl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
elintärvikeväriä

Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi sekaisin monitoimikoneessa.
Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi (noin. 5 minuuttia).
Aloita kakun kokoaminen levittämällä kreemiä pohjan päälle.
Nosta toinen pohja päälle ja toista kuorrutteen levittäminen.
Voitele halutessasi koko kakun ulkopinta kuorrutteella palettiveitseä apuna käyttäen.
Jos teet kuten minä niin viimeistele kakun päällikerros palettiveitsellä.
Lisää hiukan kreemiä kakun sivuille ja viimeistele pinta palettiveitsellä niin, että kakun pinta jää näkyviin.
Koristele kakkumuruilla, marengeilla ja muilla koristeilla.


Hyvää Itsenäisyyspäivää!

2 kommenttia:

  1. Moikka! monenkohan hengen kakku tästä reseptistä tulee? pitäisi tehdä 30 henkilölle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, tämä kakku oli niin korkea, että se riitti 30 henkiselle juhlapoukalle viimeksi. Sanoisin kuitenkin, että kakku on mitoitettu noin 25 hengelle. Tein kakun lisäksi samasta taikinasta pieniä kuppikakkuja siinä pelossa, ettei kakku riittäisi. Se oli hyvä idea :) Näyttivät kivalta kakun vieressä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!