perjantai 23. lokakuuta 2015

Halloween Donitsit



Halloween lähenee! Valmistelut tulee aloittaa ajoissa ja mikä sen mukavampaa kuin testailla ja maistella uusia sesonkiherkkuja odotellen itse juhlapäivää. Innostuin tänä vuonna kurpitsasta oikein kunnolla. En ollut sitä aikaisemmin kokeillut ennen kuin viime viikonloppuna innostuin tekemään näitä pieniä kurpitsakakkuja. Näistä tuli meillä kotona niin suuri hitti, että kokeilin samaa taikinaa myös uunissa paistettaviin minidonitseihin. Kannatti! Nämä ovat aivan ihania, pehmeitä ja kuohkeita. Kuorruteeksi sopii parhaiten valkosuklaa, jota on helppo sulattaa, värjätä ja koristella.

Tehokas apulaiseni pyöritteli minulle sokerimassasta ja mustista sokerihelmistä silmiä, joilla koitin saada donitseja hurjan näköisiksi lopputulos oli enemmänkin söpö, mutta kuitenkin oikein Halloweeniin sopiva ja lasten mielestä hauska sekä hurmaava! Silmälliset donitsit syötiin ensimmäisenä! Käy muuten kurkkaamassa viime vuotinen Halloween herkkuni tästä

Ohje: (n. 50 kpl minidonitseja)
2 munaa
1 dl hienoa sokeria
0,5 dl ruokosokeria
1,5 dl kasviöljyä
200 g (puolikas tölkki) kurpitsapyreetä
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
0,5 tl kanelia
0,25 tl inkivääriä

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Vatkaa munat, sokeri, öljy ja kurpitsapyree kevyesti keskenään, mutta niin että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla keskenään.
Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään toisessa kulhossa.
Lisää jauhoseosta vähitellen munaseokseen.
Kääntele taikina kunnolla sekaisin nuolimella ta puuhaarukalla
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota joko ilman tai pyöreän tyllan kanssa taikina donitsivuoan koloihin.
Paista donitseja uunin keskitasolla noin 7-8 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken pellillä ja siirrä donitsit ritilälle jäähtymään.
Paista samalla tavalla seuraava satsi.

Kuorrute:
valkosuklaata
tummaa suklaata
oranssia pastaväriä
nonparelleja
sokerihelmiä
syötäviä silmiä

Sulata suklaat ja dippaa donitsit sulaan suklaaseen.
Koristele nonparelleilla tai muilla koristeilla.
Nosta donitsit ritilälle kuivumaan.
Jos haluat suklaan jähmettyvän nopeasti, niin siirrä donitsit hetkeksi jääkaappiin.
Donitsit voi säilyttää huoneen lämmössä suljetussa rasiassa tai leivoslaatikossa.


Mukavaa viikonloppua! 

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Anni :) Silmillä saa leivonnaisista hauskoja!

      Poista
  2. Kivan näköisiä donitseja! :)
    Toivottavasti tiedät ettei halloween ja pyhäinpäivä ole sama asia, niitä ei vietetä edes samana päivänä tai samojen asioiden kunniaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä olivat myös todella maukkaita :) Toki tiedän, että halloween ja pyhäinpäivä eivät ole sama asia. Niitä kuitenkin juhlitaan samana viikonloppuna ja ne liittyvät vahvasti toisiinsa. Itseasiassa Halloween tulee sanoista All Hallows' Eve” eli pyhäinpäivän aatto. Tuosta postauksesta tosiaan saattoi saada väärän kuvan, joten muokkasin tekstiä, niin ettei väärinkäsityksiä synny!

      Poista
  3. Onpas veikeän näköisiä donitseja. :D Olen harkinnut usein muffinssipellin ostoa, mutta vielä sellaista ei ole kaupasta mukaan tarttunut. Toiskohan se pukki, jos oikein nätisti toivoisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis jos sinulla ei donitsipeltiä vielä ole niin viimeistään pukinkonttiin on sellainen hankittava ;) Tämä on niin helppo ja kätevä tarvike ekittiössä :)

      Poista
  4. Voi miten suloisia minidonitseja :). Minulla on normaalikokoinen donitsipelti, mutta ehkä tuollainen minidonitsipeltikin pitäisi hankkia. Kaikki minikokoinen on ihanaa leivonnaisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen ihan rakastunut näihin minikokoisiin donitseihin itse :) suosittelen hankkimaan kyseisen pellin. Pienissä leivonnaisissa on se hyvä, että jaksaa syödä monta ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!