perjantai 9. lokakuuta 2015

Chilillä viimeistelty Brunssi





Suurena brunssien ja tulisen ruoan ystävänä minulla on ilo olla mukana Blogiringin TABASCO® -kampanjassa. Meillä kampanja herätti suurta suosiota myös kotona. Mieheni kun laittaa TABASCO® Sauce -kastiketta melkein joka ruokaan. Postauksen osalta kokeilin perinteistä punaista TABASCO® Red Sauce  -kastiketta, joka kuten muutkin TABASCO® Sauce  -kastikkeet valmistetaan erityisestä chililajikkeesta. Punaisen kastikkeen pohjalta löytyikin aivan mahtava makean ja suolaisen tulisuuden harmonia meidän brunssille.

Tiesitkö, että TABASCO® Sauce -kastikkeita on valmistettu jo vuodesta 1868 saakka ja yritys on edelleen perheomistuksessa? Kerrotaan myös, että TABASCO Sauce -kastike sai syntynsä, kun Edmund McIlhenny sai ystävältään erityisen tulisia chilin siemeniä. Tästä alkoi erilaisten chilikastikkeiden kokeilu. Nämä tuliset kastikkeet valmistetaan edelleen lähes alkuperäisellä tavalla. Ainoastaan kypsytysprosessi tammitynnyreissä on pidentynyt kolmeen vuoteen. Kastikkeet ovat muuten juuri sopivan tulisia ja tuovat mukavasti ruoan aromeita esiin peittämällä kuitenkaan makua. Kastikkeita on eri vahvuisia ja makuisia, joista jokaisen on helppo löytää suosikkinsa. Lisäksi ne ovat kokonaan lisäaineettomia ja sisältävät vain chiliä, suolaa ja etikkaa.

Meidän TABASCO® Brunssi:

MANGO-TABASCO® Bellini

Kasvis TABASCO® Frittata

Makean rapeat Chili Pekonit

Cheddar-Chiliskonssit

Brie ja Tulinen Luumuhillo

Tulinen Granola ja Luonnonjogurtti

Suklaa-Chili-Muffinssit


MANGO-TABASCO® Bellini
Mangopyreetä
TABASCO®  Red Sauce
Kuohuviiniä

Laita lasin pohjalle mangopyreetä noin 1-2 cm ja muutama tippa TABASCO® Red Sauce -kastiketta.
Kaada päälle kuohuviiniä ja sekoita kevyesti.


Kasvis TABASCO® Frittata
2 paprikaa (keltainen ja vihreä)
2 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
oliivioljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl paprikajauhetta
5-8 tippaa TABASCO® Red Sauce -kastiketta
4 kananmunaa
1 dl raastettua cheddarjuustoa

Hienonna sipulit ja paprikat ja kuullota ne öljyssä pannulla.
Lisää tomaattimurska, mausteet ja TABASCO® Red Sauce.
Hauduta paistosta, kunnes neste haihtuu. Siirrä paistos piirakkavuokaan.
Tee paistokseen 4 koloa ja riko jokaiseen koloon kananmuna.
Nosta pannu 200 asteiseen uuniin ja paista noin 10-15 minuuttia.
Raasta cheddarjuustoa kuuman frittatan päälle.
Tarjoile TABASCO® Sauce -kastikkeen kanssa.


Makean rapeat Chili Pekonit:
2 rkl fariinisokeria
noin 25 tippaa TABASCO® Red Sauce kastiketta
170 g pekonia

Sekoita sokeri ja TABASCO® Red Sauce kastike keskenään tahnaksi.
Sivele seos pekonien päälle.
Paista pekoneja 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kääntäen ne kerran ympäri.


Cheddar-Chiliskonssit:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl merisuolaa
2 tl leivinjauhoa
2 rkl sokeria
50 g voita
2 dl kermaa
1 dl cheddaria
muutama tippa TABASCO® Red Sauce -kastiketta
1 kananmuna (voiteluun)

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi kylmä voi jauhoseokseen.
Lisää kerma, cheddar ja TABASCO® Red Sauce -kastike ja sekoita taikinaksi.
Muotoile taikinasta jauhoitetulle leivinpaperille kaksi pyöreää "leipää".
Leikkaa taikinaleikkurilla leipä kolmioiksi.
(voit myös kaulia taikinasta levyn, josta painella muotilla pyöreitä skonsseja)
Voitele kevyesti vatkatulla kananmunalla.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Tulinen Granola:
2 dl kaurahiutaleita
3 rkl auringonkukan siemeniä
2 rkl pellavansiemeniä
3 rkl mantelilastuja
1 rkl rouhittuja pähkinöitä
0,25 dl rypsiöljyä
0,25 dl vaaleaa siirappia
5-7 tippaa TABASCO® Red Sauce -kastiketta
0,5 dl rouhittua tummaa suklaata

Mittaa kaurahiutaleet, siemenet ja mantelit kulhoon.
Sekoita öljy, siirappi ja TABASCO® Red Sauce -kastike toisessa kulhossa.
Yhdistä keivat aineet ja öljyseos. Sekoita kunnolla.
Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista 150 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia välillä käännellen.
Lisää jäähtyneeseen seokseen rouhittu suklaa.
Tarjoile luonnonjogurtin kera.


Suklaa-Chilimuffinit (12 kpl)
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoa
2 dl sokeria
0,5 rkl leivinjauhoa
ripaus suolaa
muutama tippa TABASCO® Red Sauce kastiketta
100 g voita
1,5 dl maitoa
2 munaa
2 dl rouhittua tummaa suklaata

Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Rouhi suklaa kuivien aineiden sekaan (jätä sattumia).
Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, maito ja sula voi.
Yhdistä jauhoseos ja munamaitovoi-seos nuolijalla käännellen (älä vatkaa taikinaa).
Lisää maun mukaan TABASCO® Red Sauce -kastiketta ja sekoita.
Asettele paperivuoat minimuffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. (tarkista kypsyys puutikulla.)



Lisäksi tarjolla oli luumuhilloa, jonka maustoin TABASCO® Red Sauce kastikkeella. Luumuhillon resepti löytyy tästä. Luumuhillo sopii aivan fantastisesti skonssien ja brie-juuston kanssa.



TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co. 





6 kommenttia:

  1. Tuo kasvisfrittata tabasco-twistillä menee ehdottomasti testaukseen, ehkäpä jo viikonloppu aamuna!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne kommentista :) Ihanaa viikonloppua ja brunssia teille!

      Poista
  2. Oletpas rakentanut chilinystäville sopivan herkullisen ja monipuolisen brunssin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) TABASCO on loistava tuote! Ideoita olisi ollut enemmänkin, mutta oli pidettävä raja jossain :D

      Poista
  3. Ihania ohjeita :D Vähän erilaista :) Voisi testata huomenna brunssilla ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tintti :) Kiva olisi kuull mitä kokeilit ja mitä tykkäsit :) Mukavaa sunnuntaita!

      Poista

Kiitos kommentistasi!