sunnuntai 9. elokuuta 2015

Sitruuna-Lakritsa-Jäätelö (ilman konetta)


No nyt on jäätelökelit kohdallaan ja siitä kannattaakin nauttia. Meillä on tehty tänä kesänä paljon kotitekoisia jäätelöitä ja tässä on yksi näistä herkuista.  Maustoin jäätelömassan tällä kertaa minun omalla suosikki makuyhdistelmällä eli lakulla ja sitruunalla. Jäätelömassan tein tämän kesän hitin eli kolmen aineen jäätelömassan ohjeella. Nam nam nautitaan auringosta!

Ohje:
6 dl vispikermaa
1 tölkki kondensoitua maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia

Lisäksi:
150-200 g lakua
1 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu

Vatkaa kerma, siirappi ja maito keskenään vaahdoksi.
Leikka lakut haluamiksisi palasiksi.
Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista mehu.
Kääntelelakut, sitruunan kuori ja mehut jäätelömassaan.
Kaada massa pakastusta kestävään rasiaan, kulhoon tai jäätelöpurkkeihin.
Anna massan jäätyä pakastimessa ainakin 8 tuntia.
Tarjoile hieman pehmenneenä. Nam!

10 kommenttia:

  1. En kestä miten hyvältä voi näyttää!! Sitruuna-lakritsa kombo on aina ollu yks lemppareista, mutta sitä tulee jostain syystä syötyä ihan liian harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo minullakin oli tämä yhdistelmä ihan unohtunut ja nyt vihdoin tajusin testata :) mmmm vielä on monta purkkia pakastimessa!

      Poista
    2. Varmaan pakko tehdä kun oli näin simppeli ohjekin :) Ja oon hypistelly kondensoitua maitoa kaupassa ehkä puoli vuotta, koska oon halunnu ostaa sitä ja tehdä jotain, mutten oo yhtään keksiny mihin sitä testaisin :'D Että kiitos nyt sulle!

      Poista
    3. Ole hyvä :) Tämä resepti on tosiaan niin helppo, että tähän kannattaakin se ensimmäinen kondensoitumaito -kokeilu uhrata! Makoisia jäätelöhetkiä!

      Poista
  2. Apua miten hyvältä näyttää! Oiskohan huijausta tehdä tätä, vaikka olen karkkilakossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätelö ei ole karkkia ;) Ei kun testaamaan!

      Poista
  3. Ihanan raikkaan näköistä :) Kumpa olisi purkillinen just ja nyt tässä, kun katselen tätä hiki päässä juoksulenkin jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kannattaa tehdä näitä jädejä valmiiksi pakastimeen, niin niitä on sitten valmiina oikealla hetkellä!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos :) ja se myös on upea sekä herkullinen!

      Poista

Kiitos kommentistasi!