maanantai 24. elokuuta 2015

Salsa-Pizzaa Grillistä Pizzakivellä


Sain Blogiringin ja GoGreen kampanjan tiimoilta uuden lähetyksen, joka sisälsi eriaisia salsakastikkeita, suurimoita ja ruokajyviä. Samoihin aikoihin olimme hankkineet kotiin uuden pizzakiven ja päätin koittaa miten maukkaat salsat korvaisivat tomaattikastikkeen rapean pizzapohjan päällä. Mmmmm toimii! Tästä kasvispizzasta tuli omasta mielestäni täydellistä! GoGreenin salsat pitävät sisällään papuja, jotka tekevät kastikkeista proteiinipitoisia. Yhden kastikkeen nimikin on ihan syystä Chili sin Carne.

Suurimoiden ja ruokajyvien valikoima on laaja ja niiden käyttö on minulle tuttua entuudestaan etenkin salaateissa. Niimpä pizzan kaveriksi tehtiin yksinkertaista, mutta herkullista couscous-salaattia. Kaprikset, aurinkokuivattu tomaatti ja tuore minttu piristivät lisukesalaattia ja tekivät siitä raikkaan.


Italialainen pizzapohja: (4 pyöreää pizzapohjaa)
1,2 dl vettä
0,3 dl vaaleaa olutta
5 g tuorehiivaa
1 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl merisuolaa
noin 3-4 dl vehnäjauhoja

Mittaa huoneenlämpöinen olut ja vesi kulhoon.
Liuota hiivaa nesteeseen.
Sekoita mukaan oliiviöljy ja suola.
Lisää jauhoja vähitellen puuharukkaa apuna käyttäen.
Vaivaa taikinaa lopuksi käsin, kunnes se on kimmoisaa ja pinnalta kiiltävää.
Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele taikinasta palloja.
Laita taikinapallot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille/lautaselle.
Kelmuta pelti/lautanen ja laita vetäytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
Ota pelti huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen kuin aloitat pizzapohjien kaulitsemisen.
Levitä runsaasti jauhoja työtasolle, jossa kaulitset taikinapalloista ohuita pyöreitä pizzapohjia.

Täytteet:
GoGreen Salsaa (Chili Sin Carne tai Salsa Original)
Cheddarjuustoa
Jalopenoa
Sipulia


Pizzan paisto: 
Aseta pizzakivi kylmään grilliin.
Kuumenna grilli 250-300 asteseksi.
Levitä salsa pizzapohjan päälle lusikalla.
Ripottele muut täytteet salsan päälle.
Siirrä pizza grilliin kiven päälle niin, että leivinpaperi jää pizzan ja kiven väliin.
Paista pizzaa grillistä riippuen 3-10 minuuttia.
Nauti rapeasta herkusta heti!

Aivan fantastista, että kotona voi paistaa näin rapeaa pizzaa! Pohja oli todellakin maukas ja älyttömän rapea. Meidän grillissä pizza kaiken lisäksi valmistui hyvin nopeasti 3 minuutissa.



Yhteistyössä Lantmännen ja Blogirinki.


6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen pizza! Osallistun arvontaan.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Klaara, kiitos kommentista. Huomasitko linkin tekstissä, jota kautta arvontaan voi osallistua helposti :) Eli klikkaa "GoGreen arvonta" ja pääset täyttämään tietosi.

      Poista
  2. Mukana arvonnassa :)
    elinan09@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips, arvontaan voi osallistua postauksessa olevan linkin kautta :) Löydät linkin ihan postauksen lopusta.

      Poista
  3. Maistuuko tuo olut tuolta taikinasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olut ei maistu taikinassa eli sitä ei maun puolesta huomaa ollenkaan. Jos olutta ei halua käyttää voi laittaa pelkästään 1,5 dl vettä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!