sunnuntai 2. elokuuta 2015

New York Cheesecake kesän marjoilla


Paistoin isäni syntymäpäiväkahveille ihanan mehevän jenkkijuustokakun. Kakun täyteläisyyttä piristivät kauden marjat eli mustikat ja mansikat sekä omalla pihalla kasvatettu minttu. Nam nam. Tästä kakusta riitti 8 hengelle kahvipöydässä, sitten kakku olikin jo syöty. Annoin kakun maustua yhden vuorokauden jääkaapissa ennen tarjoilua. Olen todennut, että juustokakut maistuvat paremmalta pienen odottelun tuloksena. Ja se digestivepohja nyt vaan sattuu olemaan se paras pohja. Kakun kompastuskiviä pohdin alempana.

Pohja:
150 g digestive keksejä
75 g voita
1 tl sokeria

Murskaa keksit tai hienonna tehosekoittimessa.
Sulata voi ja kaada se keksimurun sekaan.
Lisää sokeria halutessa ja sekoita.
Painele keksipohja 20-24 cm irtopohjavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla.
20 cm vuoassa keksipohja riittää myös hiukan kakun reunoille, kuten minun kakussa.
Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valistat täytteen.

Täyte:
600 g tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
200 g (1 prk) crème fraichea
1,5 tl sitruunamehua

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään.
Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten.
Lisää seuraavaksi crème fraiche edelleen vatkaamalla.
Lisää lopuksi myös sitruunanmehu.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti.
Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassa ja siirrä vuoka jääkaappiin.

Koristeet:
mansikoita
pensasmustikoita
mintun lehtiä

Koristele tarjoilupäivänä viipaloiduilla mansikoilla ja mustikoilla.
Asettelen mintunlehtiä kakun päälle.


Olen miettinyt näiden uunissa paistettujen juustokakkujen kompastuskiviä omalta osaltani ja yksi on se miten saisin kakun reunoista siistimmät. Olen kokeillut vuoan reunojen voitelemista ja käyttänyt ohutta veistä apuna kun irrotan kakun vuoasta, mutta silti tulos ei omasta mielestä ole täydellinen. Mietin jopa pitäisikö vuoan reunatkin vuorata leivinpaperilla? Toinen asia on paistoväri. Makua ei mielestäni haittaa tämä kakun tummempi sävy, mutta jos kakusta haluaa vaaleamman niin tulee paistolämpötilaa alentaa. Useimmiten New York cheesecake on väriltään vaalean keltainen. Onko teillä vinkkejä siihen miten uunissa paistetusta juustokakusta saa täydellisen?

12 kommenttia:

  1. Marjoja ja juustokakkua, voiko ihanampaa olla!
    Tällaisen ei-niin-leipurin silmin kakun reunat ovat sitä paitsi aivan täydelliset.

    Auttaisikohan leivinpaperi kakun päällä (osan paistoaikaa) vaaleamman paistovärin metsästyksessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei voi! Olisi pitänyt tehdä isompi kakku, kun tämä hävisi pöydästä sekunnissa ;) Kiitos Hannele. Useimmiten se taitaa olla niin, että itse leipuri on ainoa, joka pienet virheet näkee.

      Leivinpaperivinkkisi toimii varmasti ja sitäkin pitää kokeilla seuraavaksi. Toimiihan sama kikka myös sokerikakkuun. Ihanaa sunnuntaita sinulle!

      Poista
  2. Outoa, että on tullut noin tumma kakku, kun omassa uunissa tuolla 175-asteisella uunilla ja tunnin paistolla tuli pinnaltaan ihan vaalea juustokakku. Kyseessä oli kyllä vielä vähän pienempi, 18cm vuokaan tehty kakku :D Hyvältä näyttää ja varmasti maistui silti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mysteeristä. En ole kokenut, että mun uuni olisi tavallista tehokkaampi. Pitänee koittaa uudestaan ja pienemmällä lämpötilalla. Onneksi väri ei haitannut makua. Tämä nimittäin oli täydellisen maukasta :)

      Poista
  3. Minä vuoraan yleensä leivinpaperilla vuoan reunatkin, kun teen juustokakkua. Silloin saa kyllä reunat helposti ja siististi irtoamaan. Ei tuosta sinun kakustasi kyllä huomaa, että olisi ollut ongelmia irrotuksen kanssa :) Digestivepohja on minunkin mielestäni paras pohja juustokakkuun. Sen hieman suolainen maku täydentää mukavasti pehmeää juustotäytettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, tässä kakussa irrotus oli hiukan helpompi, huonompi puoli ei ole näkyvissä ;) Kokeilen sitten seuraavaksi myös sitä reunojen leivinpaperitusta. Juuri tuo digestiven suolaisuus on minustakin se juttu :)

      Poista
  4. Kakku uunin alaosaan, vesihaude (Tulee tasainen eikä kärtsää reunoiltakaan!) ja matala 150-160 astetta lämpötila!! Vaikka kakku löllyisi uunista otettaessa, niin yhden yön jääkaapituksen jälkeen se on täydellistä silkkistä juustokakkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mahtavista vinkeistä. Olen kuullut vesihauteesta aikasemminkin. Sitä pitää ehdottomasti kokeilla myös :)

      Poista
  5. Oi New Yorkin cheesecake on niin parhautta!!! ♥ ♥ Mä kyllä kans katoin et vau miten täydelliset reunat!! :) Mutta I know the feeling, kun metsästää onnistumisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä on kyllä semmonen herkku, joka välillä unohtuu ja sitten kun taas syö palan niin ihmettelee miksi tätä leipoo itse niin harvoin <3

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti :) täm oli myös todella ihanan makuista!

      Poista

Kiitos kommentistasi!