torstai 27. elokuuta 2015

Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)


Ahh kyllä tämä mustikka-aika on vaan ihanaa. Niin paljon erilaisia uusia reseptejä mitä haluaisi kokeilla ja kuitenkin on nämä vanhat perinteiset, joista ei halua luopua. Nämä perinteiset sitäpaitsi ovat ihanan yksinkertaisia, helppo muistaa ja raaka-aineetkin löytyvät yleensä kaapista. Mummon mustikkapiirakka on täydellistä iltapäivätarjoiltavaa kotona, mökillä, töissä.. itseasiassa ihan missä vaan elokuista (tai kohta jo syyskuista) iltapäivää vietät.

Muropohja: 
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus raastettua limetin kuorta/ vaniljasokeria tai kardemummaa

Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
Painele taikinatavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan.
(Halutessasi voit esipaistaa pohjaa)

Täyte:
300 g metsämustikoita
200 g kermaviiliä
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle.
Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle. 
Jätin itse pari mustikkaa, niin että ripottelin ne tässä vaiheessa kermaviilin päälle. 
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä. 
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. 



Mukavaa loppuviikkoa! Muistathan käynnissä olevan arvonnan, josta lisätietoa täällä

10 kommenttia:

  1. Tosi syötävän herkullisen näköistä mustikkapiirakkaa. Perinteiset reseptit on usein niitä parhaita, miksi keksiä pyörää uudelleen. Toisaalta välillä on mukava testailla vähän erikoisempiakin variaatioita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) piirakka ei pelkästään näytä siltä, vaan oli ihan mielettömän hyvää! Ja mietteissäsi olet ihan oikeassa! Sopivasti vanhaa ja uutta ;)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysyitkö aikaisemmin piirakana kokoa? Tämä on tehty 26cm pyöreään piirakkavuokaan :)

      Poista
  3. Heippa,
    Ihanan kuuloinen (ja näköinen!) piirakka. Oletko käyttänyt tällä reseptillä joskus myös pakastemustikoita? Mietin, että tuleeko piirakasta silloin helposti liian kostea - kannattaako tehdä jotain ekstrakikkoja, kuten lisätä perunajauhoja tai pitääkö paistaa pitempään, tms.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :) kiitos viestistä. Olen tehnyt pakasteistakin. Laita mustikoiden sekaan 1 rkl perunajauhoja ja koita sillä tavalla. Varmasti tulee yhtä hyvää! Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Tämä ois tarkoitus leipoa tänään poikaystävälle. Mustikkapiirakka on kuulemma hänen yksi lemppareista.
    - Veera

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Veera! Hyvä valinta, tämä piirakka on mahtava :) Minun mieheni lemppari! Tätä toista voin myös suositella:

      http://www.anninuunissa.fi/2015/07/perinteinen-mustikkapiirakka.html

      Terkuin,

      Anni

      Poista
  5. Moips!
    Kokeilen juuri leipoa tätä ihanan näköistä piirakkaa,nyt siis piirakka on uunissa. :) Leivoin tällä samalla ohjeella eilenkin piirakan ja oli muuten hyvää!Aion leipoa tällä ohjeella piirakoita myös tulevaisuudessakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :) Kiitos kivasta kommentista. Tämä on äidiltäni saatu resepti ja tykkään siitä kovasti itsekin. Monet piirakat on leivottu tällä. Helppous ja herkullisuus on parasta :) Kokeile muuten, joskus samaa reseptiä mutta vaihda marjat esimerkiksi vadelmiin. Siitäkin tulee ihanaa! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!