perjantai 7. elokuuta 2015

Ihanan kirpeä Kiivihillo


Töissä on tällä hetkellä niin hiljaista, että kaikki hedelmätkin meinaa mennä huonoksi ja joutua suoraan roskakoriin, ennen kuin ne keretään syödä. Viime viikolla kannoin kotia banaaneja ja meillä syötiinkin koko viikko aamupalaksi ihanan rapsakoita banaanilettuja. Aiemmin kesällä kannoin kotiin melkein kilon kiivejä ja kokeilin tehdä niistä hilloa. Kannatti kokeilla, nimittäin tämä hillo on taivaallista! Ainakin omaan makuuni. Ihanan kirpeä, hauskan värinen (mustien siementen ansiosta) ja makea kiivihillo sopii moneen tarkoitukseen. Meillä se meni pannarin päällä. Nam!

Ohje:
800 g kiwiä
0,5 dl vettä
2 dl hillosokeria
1 dl hienoa sokeria

Kuori ja paloittele kypsät tai jopa ylikypsät kiivi-hedelmät.
Mittaa vesi kattilaan.
Laita paloitellut kiivit kattilaan veden kanssa ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä.
Kun kiivit ovat pehmenneet hiukan lisää sokeri ja sekoita.
Anna hillon porista miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Nosta kattila liedeltä.
Soseuta kiivihillo sauvasekoittimella halutessasi.
Purkita kahteen käsiteltyyn hillopurkkiin.


Vinkki! Käytä hillo kakkujen täytteenä. Mausta sillä esimerkiksi kakkumousse. Hillo sopii mainiosti myös pannukakun ja lettujen päällä! Miksi ei jopa keksien täytteenä tai aamulla croissantin tai skonssien kanssa? Tämä on kerrassaan ihanaa!

Ihanaa ja lämmintä viikonloppua toivotellen!

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että hyödynnät vanhaksi menossa olevat raaka-aineet! Itse heitän ruokaa roskiin varmaan jonkun puoli kiloa vuodessa. Se on aivan järkyttävä määrä, minkä keskiverto suomalainen laittaa ruokaa roskiin per vuosi (tais olla joku 26 kg).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kaikki pitää käyttää hyödyksi! Olen sen suhteen jopa vähän nalkuttaja kotona. Jos saan päättää, niin meillä ei heitetä mitään roskiin. Ja nyt olen jo työpaikallakin vaikuttamassa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!