perjantai 3. heinäkuuta 2015

DIY Daim Jäätelö (ilman konetta)


Mitä kesä ja helteet olisivatkaan ilman jäätelöä? Loman alkamisen kunniaksi päätin tehdä jäätelöä itse kotona. Glugoosisiirapin ansiosta jäätelön valmistaminen ilman konetta kotikeittiössä on helppoakin helpompaa. Olen tehnyt jäätelöä ennenkin kotioloissa, mutta nyt päätin kokeilla tätä paljon puhuttua kolmen aineen ohjetta, tosi hieman muunneltuna, jotta massa ei olisi niin kovin äklömakeaa Daim-rakeiden kanssa. Korvasin osan makeasta kondensoidusta maidosta kevyt maidolla. Mielestäni koostumus ei kärsinyt liikaa. Tämä olisi sitten niin hyvää, etten taidakkaan ostaa Daim-jäätelöä enään kaupasta.

Ohje: (noin 1,5 litraa valmista jäätelöä)
6 dl vispikermaa
1 dl kondensoitua maitoa
1 dl kevyt maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia

Lisäksi:
150-200 g daimia (maun ja makeuden mukaan)
jäätelövohveleita

Vatkaa kerma, siirappi ja maidot keskenään vaahdoksi.
Murskaa daimit pieneksi rouheeksi tai suuremmiksi kokkareiksi.
Kääntele rouheet ja palat jäätelömassaan.
Kaada massa pakastusta kestävään rasiaan, kulhoon tai jäätelöpurkkiin.
Anna massan jäätyä pakastimessa ainakin 8 tuntia.
Tarjoile hieman pehmenneenä vohvelista tai sellaisenaan. Nam!


Muita jäätelöreseptejäni löydät alla olevista linkeistä:

Sitruunajäätelö
Trio-Jäätelökakku
Turkinpippuri, marianne ja nougatkermajäätelöt

P.S Tuo ihana jäätelöpurkki on Tukholmasta Åhlensilta bongattu ja ihan korvaamaton tällä hetkellä!

2 kommenttia:

  1. Millä glukoosi siirapin voisi korvata 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ella, glukoosisiirappia laitetaan tähän kotitekoiseen jäätelöön, jotta se saisi jäätelömäisen koostumuksen. Glukoosisiirappi vaikuttaa jäätelömassan pehmeyteen ja siihen ettei se kiteydy jäiseksi. Jos et haluaisi laittaa sitä niin kokeilen itse jättää vaan pois ja lisäisin kondensoitua maitoa. Esimerkiksi niin että laittaisin 2 dl kondensoitua maitoa, 5 dl kermaa ja 1 dl kevytmaitoa. En ole tätä itse kokeillut, joten en tiedä miten massa onnistuu.

      Poista

Kiitos kommentistasi!