perjantai 29. toukokuuta 2015

Pieni Vadelma-Suklaakakku


Tässä vielä  yksi idea kevään ja kesän juhlapöytiin. Tämäkin pikkukakku on yksinkertainen ja helppo toteuttaa. Tarvitset vain tuon 12 cm irtopohjavuoan, jossa paistaa kakkupohjan. Itselläni on näitä pieniä irtopohjavuokia 3 kappaletta, jotta voin paistaa samanaikaisesti useamman kakun. Kolmen munan sokerikakkutaikina riittää kolmeen pieneen kakkuun sopivasti. Tämä suklaamousse on aivan ihanaa ja se sopii, niin kakun väliin, kuin kakun päällekin levitettäväksi ja pursotettavaksi. Jos et ole vielä kokeillut vadelman ja suklaan yhdistelmää niin nyt on aika!




Kakkupohja:
3 munan tumma sokerikakkupohja, joka jaettu kolmeen 12 cm irtopohjavuokaan.

Vadelma-suklaamousse:
150 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
150 g tuorejuustoa
0,3-0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
muutama tippa vadelma-aromia

Vaahdota kerma ja sulata suklaa mikrossa.
Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kulhossa ja lisää sula suklaa. 
Lisää lopuksi kermavaahto sekä aromi ja vatkaa tasaiseksi. 
Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.

Kostutus:
0,5 dl maitoa
0,5 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
Tuoreita vadelmia
  1. Leikkaa yksi pieni kakkupohja kolmeen osaan.
  2. Laita pohjapala irtopohjavuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla.
  3. Laita suklaamoussea pohjan päälle ja nosta keskimmäinen pala moussen päälle.
  4. Toista vaiheet 2 ja 3.
  5. Laita kakku maustumaan jääkaappiin yöksi.
  6. Levitä kakun päälle loput suklaamoussesta palettiveitsellä. Viimeistele pinta. Pursota loput moussesta kakun päälle haluamasi tyllalla. 
  7. Asettele vadelmia koristeeksi kakun päälle. 


Aurinkoista ja herkullista juhlaviikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

  1. Nättiä, niin nättiä. Vadelma + suklaa = namnamnam...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti! Tämä toimii ja suosittelen lämpimästi tuota fazerin vadelmasuklaata sellaisenaan, moussessa tai sulana! Miten itse tykkää ;)

      Poista
  2. Niii-iiin on namusen näköinen kakku ja aivan upeita kuvia :) Käytitkö Fazerin leivontavadelmasuklaata? Me syötiin koko levy ihan sellaisenaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juuri sitä suklaata on näissä käytetty! Meillä oli monta levyä ja ne, jotka ei tähän kakkuun menneet niin menivät sellaisenaan ;)

      Poista
  3. Hei! Riittääkö tuo mousse melko korkean 24cm kakun kuorrutukseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, todella korkean kakun kuorruttamiseen tekisin vähän isomman määrän moussea, että varmasti riittää. Esimerkiksi kerro kaikki ainekset 1.5 niin saat hyvän määrän moussea :)

      Poista
    2. En huomannut vastaustasi ajoissa, mutta päätin tehdä moussen juurikin 1,5 kertaisena :) Määrä oli just eikä melkein sopiva. Ja oli hyvää :)

      Poista
    3. Ok, hieno juttu :) Kiva kun löysit reseptin ja pidit siitä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!