maanantai 27. huhtikuuta 2015

Suolaiset ja makeat herkut Vappupöytään


Vappuun on enää kolme päivää ja ainakin minä suunnittelen kuumeisesti vappuaaton tarjoiltavia. Päätin koota tähän postaukseen itselleni ja teille hieman vinkkejä brunssille, picnicille tai ihan vaan vappuaaton illanistujaisiin. Munkit ja donitsit kuuluvat perinteiseen vappuun, mutta niitäkin reseptejä löytyy vaikka kuinka monta erilaista. Voit paistaa munkit tai donitsit uunissa tai perinteisesti öljyssä. Tänä vuonna päätin itse paistaa munkit öljyssä, mutta vasta aattona, jotta ne ovat tuoreita tarjoiltavaksi. Uunissa paistettavat donitsit ovat kätevä (ja turvallinen) vaihtoehto. Suosittelen etenkin suklaisia donitseja. Nam! 


Löytyykö pakastimestasi lehtitaikinaa tai voitaikinaa? Nämä kasvispiiraat fetalla ovat pelottavan hyviä. Ohjeen löydät alta:


 

Lohi sopii juhlaan kuin juhlaan. Nämä leivät askartelet hetkessä. Ohjeen löydät alta:



Kauppojen vihanneshyllyiltä löytää vihdoin maukasta parsaa. Pakkaa ostoskassiin myös ilmakuivattua kinkkua sekä lempijuustoasi ja leivo picnicille pieniä piiraita. Ohjeen löydät alta:



Onko grilli kuumana vappuna? Grillaa pienet pihvit söpöihin minihampurilaisiin. Reseptin löydät alta:



Uunissa paistettavista donitseista on tullut hitti. Käytä mielikuvistusta ja paista esimerkiksi näitä suussa sulavia kahdensuklaan donitseja. Ohje alla.



Jos mielesi tekee perinteisiä uppopaistettuja munkkeja, mutta aika on kortilla, niin kokeile näitä ihanan pehmeitä ja rapeita pikamunkkeja. Ohjeen löydät alta:



Perinteiset pikadonitsit uunissa ovat hyvä vaihtoehto. Ohje alla:



Grillaatko omalla takapihalla? Silloin suosittelen myös näitä raikkaita grillimunkkeja. Ohje alla:



Hauskaa ja Herkullista Vappua Toivottaen!


4 kommenttia:

 1. Oi mitä herkkuja, oli kyllä mukava tavata pikaisesti viikonloppuna! :) Ravintolapäiväsuunnitelmakin edistyy kivasti vinkkien ansiosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nuppu :) On mukava tavata aina joskus livenäkin, kun yleesä tulee vaan kirjoiteltua ruudun takaa. Olen iloinen jos vinkeistä oli apuja!

   Poista
 2. Nam tosiaan. Voitko tulla tekemään minullekin vappupiknikkieväät? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha taitaa tulla kiireinen vappu ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!