keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Proteiinipitoinen vaniljalla maustettu Banaanipannukakku


Reissussa tuli syötyä pannukakkuja aamupalaksi jonkun verran, koska siellä oli niitä houkuttelevasti tarjolla. Varsinkin banaanipannukakkuja. Leivoin niitä itse villamme keittiössä ja maistelimme niitä myös ravintolassa, markkinoilla ja hotellin aamupalalla. Tästä inspiroituneena ja lomaa kaiholla muistellen päätin kokeilla, miten banaani toimii perinteisessä uunissa paistettavassa pannukakussa. Korvasin tässä reseptissä osan vehnäjauhoista proteiinijauheella, mikä on meillä tapana mieheni kanssa, jos pannukakkua nautitaan viikolla välipalaksi. Jos et halua käyttää proteiinijauhoja, niin tee taikina 5 desiin vehnäjauhoja. Nam, älyttömän hyvää ja helppoa!

Ohje:
4 kananmunaa
1 litra kevyt maitoa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 dl vaniljamakuista proteiinijauhetta
2 rkl auringonkukkaöljyä
3 banaania

Riko munat kulhoon, lisää maito ja vatkaa sekaisin.
Lisää suola ja sokeri ja sekoita kunnolla.
Lisää jauhot desilitra kerrallaan voimakkaasti vatkaten taikinaan.
Lisää lopuksi öljy ja sekoita.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Leikkaa banaanit siivuiksi ja asettele taikinan päälle.
Paista pannukakkua uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Pannukakku on valmis, kun se on kiinteä ja on saanut herkullisen kullanvärisen pinnan.
Tarjoile vaahterasiirapin, tomusokerin tai hillon kanssa.

Vinkki! Voit korvata vehnäjauhoja makusi mukaan proteiinijauheella tai tehdä taikinan kokonaan vehnäjauhoihin. Voit käyttää myös muun kuin vaniljan makuista proteiinijauhoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!