sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Pienet fetapinaattinyytit


Arvioin joulukuussa hieman ylikanttiin joulutorttujen menekin pikkujouluissamme. Siitä syystä pakastimeen jäi monta pakettia lehtitaikinalevyä käyttämättä ja niitä on vieläkin! Näistä fetapinaattinyyteistä tuli hitti, kun keksin erilaisia käyttötarkoituksia taikinalevyille. Parasta näissä nyyteissä on se, että ne käyvät moneen tarkoitukseen loistavasti: herkutteluun, kahvipöytään vieraille, lounaaksi salaatin kanssa tai vaikka brunssille viikonloppuna. Ja mikä vielä tärkeämpää on se miten helpposti ja nopeasti näitä valmistat.

Ohje: (16 kpl)
8 lehtitaikinalevyä

Täyte:
150 g pinaattia
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
pippuria
suolaa
1 sipuli
100 g fetajuustokuutioita
16 kirsikkatomaattia
1-2 dl emmental raastetta (mustaleima)

Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja anna niiden sulaa noin tunti.
Jaa levyt kahteen osaan ja painele puolikkaat muffinipellin aukkoihin (ks. kuva).
Hienonna sipuli ja jaa jokaisen nyytin pohjalle.
Laita pari fetakuutiota nyyttien pohjalle.
Sekoita pinaatti, kermaviili, munat ja mausteet kulhossa.
Täytä nyytit pinaattikermaseoksella.
Ripottele päälle emmentalraastetta.
Halkaise tomaatit ja asettele nyyttien päälle.
Paista nyyttejä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
Anna nyyttien jäähtyä kunnolla ja nosta vuoista tarjolle.



Rentouttavaa Aurinkoista Sunnuntaita Toivotellen :)

9 kommenttia:

  1. Tämän ohjeen nappaankin talteen! Olen etsinyt tuleville lastensynttäreille jotain uutta tarjottavaa vanhojen tilalle ja nämä on juuri sellaisia mitä kaipasin, kiitos! :)
    Onko tuo pinaatti muuten sitä tuoretta, kyselee tyhmä..? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Kiva kun löytyi sopiva resepti lastenjuhliin. Nämä ovat kyllä herkullisia ja helppoja tehdä :) Käytin reseptissä pakastepinaattia eli silläkin saralla pääsee helpolla ;)

      Poista
  2. Moi! Tein näitä eilen illalla, oli tosi helppo tehdä ja ne oli erittäin hyviä, ja myös Niklas tykkäsi paljon :) Olen tallentanut reseptin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Petra :) voi kuinka kiva kuulla! Itsekin ihastuin näiden helppouteen ja herkullisuuteen!

      Poista
    2. Moi Petra :) voi kuinka kiva kuulla! Itsekin ihastuin näiden helppouteen ja herkullisuuteen!

      Poista
  3. Kiitos reseptistä! Aivan täydellinen! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenny :) Tykkään itsekin! Niin helppoja ja herkullisia. Kannattaa myös kokeilla eri täytteillä esim:

      http://www.anninuunissa.fi/2016/01/jauheliha-cheddarnyytit.html

      Poista
  4. Hei! Pystyisiköhän näitä tehdä yo-juhlia varten etukäteen? Eli voiko näitä pakastaa, ja tarjoillanko sitten lämmitettyinä? Näyttää niiin hyviltä! Muutenkin löytänyt sun blogista aivan ihania ohjeita, joten kiitos siitä! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, lehtitaikina/voitaikina on pakastetuote - en suosittelisi tekemään valmiiksi ja pakastamaan uudestaan. Sinuna tekisin nämä 1-2 päivää aikaisemmin, säilyttäisin jääkaapissa ja lämmittäisin juhliin. Nämä on kuitenkin niin helppo tehdä, kun taikina on valmis :) Kiitos ihanista sanoista <3 Hyvää viikonloppua!

      Poista

Kiitos kommentistasi!