torstai 19. helmikuuta 2015

Maukas Proteiinipannukakku (Laktoositon ja Gluteeniton) sekä Arvonta

Tässä vähän aikaa sitten Lunni leipoo julkaisi oman parhaimman pannukakkuohjeensa. Hänen postauksesta inspiroituneena tajusin, että meillä kotona paistetaan pannukakkua uunissa viikoittain, mutta en ole koskaan julkaissut omaa reseptiäni. Olen jotenkin tiedostamattani ilmeisesti ajatellut, että pannukakku on niin helppo ja perinteinen resepti, etten ole tullut ajatelleeksi sen jakamista. Usein kuitenkin juuri nämä tavalliset ja perinteiset ohjeet ovat niitä suosituimpia. Meidän pannukakku ei kylläkään ole ihan perinteinen pannukakku, vaan hieman terveellisempi versio, joka sisältää runsaasti proteiinia ja vähän sokeria. Proteiinipannukakku on myös täydellinen välipala. Kannan usein mukanani muutaman palan proteiinipannukakkua, jos tiedän päivän venyvän pitkäksi. 



Kuinka sattuikaan, että juuri näitä ajatuksia pohtiessani sain mahdollisuuden kokeilla BullRam Fitness verkkokaupasta uutta leivontamixiä, jolla voi korvata jauhot leivonnassa. En siis vieläkään julkaise sitä parasta pannukakkureseptiäni, mutta tämä on hyvin lähellä sitä. Yleensä korvaan vain osan vehnäjauhoista eri makuisilla proteiinijauheilla, tällä kertaa korvasin kaiken. Huomionarvoista tässä reseptissä onkin juuri se, että pannukakku on kokonaan gluteeniton ja laktoositon. 

Ohje:
1 litra kevyt maitoa (laktoositon)
4 kananmunaa
5 dl Bullram Bake proteiinijauhoja
1 tl suolaa
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 rkl sokeria

Vatkaa munat ja maito sekaisin. 
Lisää suola, sokeri ja öljy koko ajan sekoittaen. 
Lisää lopuksi jauhot desilitra kerrallaan koko ajan kevysti vatkaten. 
Vatkaa taikinaa niin kauan kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. 
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
 Paista pannukakkua uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia.
Tarjoile tuoreiden tai pakastemarjojen ja hunajan kanssa. 

Vinkkejä: Voit korvata tässä reseptissä vain osan jauhoista Bullramin bakemixillä tai kokonaan niinkuin minä tein. Pannukakun pinnasta tuli rapea ja lopputulos oli hieman pähkinäisen makuinen, eikä niin pehmeä kuin perinteinen pannukakku. Jos toivot perinteisempää pannukakkua, korvaa vain osa jauhoista bakemixillä. Jos pidät makeammasta pannukakusta, lisää sokerin määrää.  Käy lukemassa proteiinijauhojen tuoteseloste ja sen käyttötarkoituksesta täällä.


Yhteistyössä: 



Kiinnostuitko kokeilemaan Bullram Bake -proteiinijauhoja? Arvon lukijoiden kesken yhden paketin Bullram Bake leivontamixiä. Jätä kommenttisi tämän postauksen alle sähköpostisi kera, niin olet mukana arvonnassa. Arvonta loppuu perjantaina 27.2, jolloin olen suoraan yhteydessä voittajaan.

47 kommenttia:

  1. Kiinnostuin :)

    enkeli71(at)gmail.com

    VastaaPoista
  2. Menee ehdottomasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyy suositella omalle äidille, se kun tykkää käyttää leivonnassa proteiinijauheita yms. Näyttää erittäin herkullisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiva kuulla! Tämä onkin ihan uusi jauhe markkinoilla. Ennen en ole ikinä korvannut kaikkia jauhoja, mutta tämä toimii.

      Poista
  4. Ehdottomasti kokeiltava

    VastaaPoista
  5. Vaikuttaa terveelliseltä
    Minna.korpela@hotmail.fi

    VastaaPoista
  6. En olekaan ennen kuullut, että proteiinijauheella voi korvata tavalliset jauhot? Kelpaakohan tähän kaikki proteiini eli soija tai vehnä? tai heraproteiini? Vai vaan nämä leivontaproteiinit? Ja miten ne eroavat muista proteiinijauheista?
    Siis lyhyesti - kiinnostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Satu, tämä kyseinen resepti, jonka julkaisin on tehty Bullram Bake erikoisjauhoilla, joilla voi korvata vehnäjauhot kokonaan (uutuus). Klikkaa katsomaan tuoteseloste ja lisätiedot Bullramin sivuilta, linkki on postauksessa.

      Itse olen aikaisemmin käyttänyt hera- ja soijaproteiinijauheita vehnäjauhojen korvikkeena, mutta niillä ei voi vehnäjauhoja kokonaan korvata. Olen leiponut lähinnä pannukakkuja niin, että laitan proteiinijauhoa puolet ja puolet vehnäjauhoja. Arvelen, että esim. muffinsseissa varmasti voi korvata myös osan jauhoista proteiinijauheilla tai kokonaan tällä Bullramin kehittämällä korvikkeella. :)

      Poista
  7. Kiva olisi päästä kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  8. Kiinnostuin todellakin!
    marjajkivinen@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Vau, ehdottomasti kiinnostaa! :O Eli mukana ollaan :)

    anne-katarina_95@hotmail.com

    VastaaPoista
  10. Olisipa kiva päästä kokeilemaan!
    mariah-79@suomi24.fi

    VastaaPoista
  11. Urheilen paljon, ja tietenkin leivon. :) Tuotteet kiinnostaisivat kovasti. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Kiinnostaa!
    laululeija@hotmail.com

    VastaaPoista
  13. Kiinnostaa kokeilla :)

    VastaaPoista
  14. Kiinnostaisi kyllä!
    tiinatsi@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Todellakin mukana :)
    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Hei,
    Työni puolesta pannarit ja letut kuuluvat säännöllisesti tehtyinä välipalarepertuaariin.
    Lapset tykkäävät:). Kiva olisi uuttakin kokeilla.
    t. Marika
    marika.hakala@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  17. Hei,

    ihana ohje ja mielelläni kokeilisin Bullram Bakea.

    -Päivi (ppiiroinen@hotmail.com)

    VastaaPoista
  18. Hei,
    Olen tähän mennessä käyttänyt vain valmista Fastin proteiinipannukakku-mixiä, joten olisi mielenkiintoista kokeilla tätä Bullram Bakea ja tehdä vertailua. Samalla saisi vähän muutakin makutuntumaa ja vaihtelua.. ;)
    - Maarit
    kawa76er6n(at)gmail.com

    VastaaPoista
  19. Mukana kivassa arvonnassa :)
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  20. mukana ollaan hienossa kokeilussa ja "tuotekehityksessä" :) t. Pate

    VastaaPoista
  21. Kuullostaa aika jännältä ja kokeilemisen arvoiselta - eli mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  22. Nam! Mukana arvonnassa!

    pienet.suloisuudet(at)gmail.com

    VastaaPoista
  23. Kyllä kiinnostuin, etsinnässä on erilaiset hyvät ja helpot proteiinipitoiset lähinnä väli ja iltapalat. Jos ei kokeilu satsia saa niin pitää tilata sitten itse jotta tätä pääsee testaamaan :)

    piialot@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Innolla mukana, ehdottomasti kiinnostaa! Kuulostaa niin hyvältä <3

    mehukattinen@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Kuulostaa mielenkiintoiselta, kiva olisi päästä kokeilemaan! :)

    e.k.lidstrom@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Protskujauho kelpais!

    faanatar@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Kuulostaa kyllä erinomaisilta, eikä nuo herkkukuvat ainakaan yhtään helpota, joten tekisi kyllä mieli kokeilla! :)

    june1@luukku.com

    VastaaPoista
  28. Tätä ois kyllä kiva kokeilla :)
    Soffublog@hotmail.com

    VastaaPoista
  29. Mukana arvonnassa! :D
    miiapirinen79@hotmail.fi

    VastaaPoista
  30. Kaikkea pitäisi kokeilla, joten nyt kokeillen onnea;)

    VastaaPoista
  31. Mukana arvonnassa!

    vaahteran@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Mieluusti haluisin tuon testiin :)


    lemmet@luukku.com

    VastaaPoista
  33. Mielelläni testaisin!
    marvu954(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  34. Mukana, toki tahtoisin kokeilla :)
    wafer@suomi24.fi

    VastaaPoista
  35. Hyvältä kuulostaa, tekisi kyllä mieli kokeilla :)

    katikallo@msn.com

    VastaaPoista
  36. Kiitos tiedosta ! 30 v jo keliaakiaa sairastaneena uudet jutut aina kiinnostaa !! :)
    mranta66@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Kyllä, haluaisin koemaistaa!
    pussikarhu(at)luukku.com

    VastaaPoista
  38. Vielä kerkee matti myöhäisetkin. Kyllä kelpais meillekin :-) Osoitteen tiedät :P

    VastaaPoista
  39. Tosi hyvän näköistä pannaria. Mielellään kokeilisin millaiselta maistuu, "peruspannarin" sijaan :)

    tanja_t@hotmail.fi

    VastaaPoista
  40. täytyy kokeilla :) e-enni@hotmail.com

    VastaaPoista
  41. Mukana arvonnassa!
    valkoistaviljaa ät hushmail.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!