sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Aasialainen Illallinen & Lime Créme Brûlée a´ la Anni

 

Vietimme perjantaina aivan mahtavan aasialaisen illallisen hyvien ystävien kanssa teemalla "neljän tähden illallinen". Kolmen ruokalajin viimeisenä ruokalajina eli jälkkärinä söimme näitä mahtavia limetillä maustettuja paahtovanukkaita. Ohje on helppo, ainoa johon kannattaa kiinnittää huomiota on vanukkaiden paistoaika uunissa. Jälleen kerran muistutan, että uuneissa on eroja. Kannattaa siis tarkkailla koostumusta vähän heiluttamalla kuppia. Minulla vanukkaat jäivät hiukan löysäksi, mutta ei se makua haitannut.Vanukkaat olivat fantastistisia ja sopivat hyvin illan teemaan.

Tyylistä poiketen julkaisen tässä postauksessa myös kuvia illan muista ruokalajeista, joita innostuin kuvailemaan antaumuksella sekä kattauksesta. Illallinen pidettiin meillä kotona eli tässä myös vähän kurkkausta meidän kotiin niille, jotka kuvia ovat toivoneet. Täytyy vielä oikein huokaista kuinka tämmöiset illat ovat sitten mukavia. Yhdessäoloa, yhdessä tekemistä, naurua ja iloa ystävien kesken.

Ohje:
2,5 dl kuohukermaa
0,5 dl kevyt maitoa
0,75 dl hienoa sokeria
1 tl Dr. Oetker vaniljamyllyn rouhetta
3 keltuaista
1 limen kuori
0,5 limen mehu

Sain jonkin aika sitten testattavaksi Dr. Oetkeriltä vaniljamyllyn, joka jauhaa Bourbon vaniljatangot suoraan hienoksi jauheeksi tai rouheeksi. Todella kätevä vehje ja makua rouheessa on yhtä paljon kuin itse rouhutissa. Käytin myllyn rouhetta myös vanilja kuppikakkujen mausteena. Katso resepti.

Koristeluun:
ruokokidesokeria
puolikas lime
  • Pese lime ja raasta kuori talteen. Halkaise lime ja purista toisen puolikkaan mehu talteen. Säästä toinen puolikas koristeluun.
  • Erottele keltuaiset isoon kulhoon ja mittaa päälle sokeri sekä puolet vaniljarouheesta. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. 
  • Mittaa pieneen kattilaan kerma ja maito sekä toinen puolikas vanilja rouheesta. Keitä kiehumispisteeseen. 
  • Kaada kermaseos munavaahtoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Älä kuitenkaan vatkaa. 
  • Mausta seos limen kuorella ja mehulla. 
  • Kaada seos siivilän läpi uuninkestäviin annosvuokiin.
  • Nosta vuoat isoon uunivuokaan, ja nosta vuoka uuniin. 
  • Täytä iso uunivuoka kuumalla vedellä vuokien puoliväliin asti. 
  • Kypsennä vanukkaita 190 asteisessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. 
  • Ota vanukkaat uunista, kun ne ovat hyytyneet, mutta eivät ihan kovia. 
  • Anna vanukkaiden jäähtyä rauhassa. Säilytä jääkaapissa. 
  • Ennen tarjoilua ripottele vanukkaiden päälle ruokosokeria ja paahda pinta polttimella rapeksi ja karamellimaiseksi. 
  • Koristele limellä. 

Alla vielä meidän perjantai-illan menu kokonaisuudessaa ja linkit alku- sekä pääruokien resepteihin. Kumpaakin reseptiä muunneltiin hieman omaan suuntaan soveltamalla. Näihin katkarapu-beteleihin ihastuin jo aikaa sitten ystäviemme luona ja pääsin vihdoinkin kokeilemaan itse. Täytyy ihan hehkuttaa tässä erikseen vielä, että kun tätä suupalaa maistaa, alkaa suussasi makujen ilotulitus ja hetken saatat luulla olevasi Thaimaan kosteassa kuumuudessa valkoisella hiekkarannalla lyhtyjen valossa kylpevässä ravintolassa. Vielä neljä viikkoa meidän Thaimaan matkaan enkä jaksaisi yhtään odottaa! Tämä ilta oli myös suunniteltu juuri matkan tunnelmaan virittäytymiseen. 

AASIALAINEN ILLALLINEN  MENU

Katkarapu-Betelit resepti

Tahmakana resepti

Lime Créme Brûlée

Ihanaa kun vihdoin alkaa olla valoisampaa ja on mahdollista kuvata kotona luonnonvalossa. Ihmekös kun vähän innostuin. Nuo aivan ihastuttavat krogilasit, joista tässä kattauksessa tuli vesilasit ovat muuten yhestä omasta suosikkikaupastani, tässä linkki HALI Harmony Living

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä herkkuja ja kuvat ovat kuin sisustuslehdestä - kaunista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon :) Nämä herkut olivat kyllä maittavia. Päästiin hyvin tulevan matkan tunnelmaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!