perjantai 9. tammikuuta 2015

Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit















Brunssivieraita tulossa viikonloppuna ja jotain makeaa pitäisi saada pöytään ja nopeasti? Tässä on nopea ja herkullinen vinkki brunssipöytään. Valmistukseen ei varmasti mene 45 minuuttia kauempaa. Meillä ainakin pöydät notkuvat kaikista ihanista suolaisista herkuista brunssilla, mutta makeaakin pitäisi löytyä ja mielellään itse tehtyä, joka ei ole lettuja tai pannukakkuja. Itse olen ihastunut kaikkiin erilaisiin kuohkeisiin muffinsseihin, varsinkin viime kesän New Yorkin reissun jälkeen. Jenkeissä joka aamupalapöydästä löytyy muhkeita muffineja. Näitä puolukkamuffineja valmistin jokin aika sitten ystävälle, joka oli meillä yökylässä. Itse menen tänä viikonloppuna testaamaan Fazerin brunssin tai ainakin katsomaan onko se samaa tasoa kuin aiemmin. Hyvää viikonloppua!

Ohje: 12 kpl
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhoa
100 g voita
1,5 dl piimää
2 munaa
2 dl puolukoita

Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä hetki.
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
Sekoita voi, muna ja piimä toisessa kulhossa.
Yhdistä voimunapiimäseos ja kuivat aineet kääntelemällä nuolimella (älä vatkaa).
Kääntele jäiset tai tuoreat puolukat sekaan varovasti käännellen.
Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.



Vinkki! Jos et pidä puolukoista vaihda ohjeen puolukat mustikoihin tai vadelmiin.

4 kommenttia:

  1. Nää oli aivan mahtavia! Isot kiitokset Simpaltakin kotiin viemisistä. Nam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi! Nämä ovat kyllä herkkua. Onneksi veit osan mukanas ettei ihan kaikkia tarvinnu yksin syödä ;)

      Poista
  2. Nämä oli kyllä hyviä ja helppoja tehdä! Mulla ei ollu piimää, mutta laitoin luonnonjogurttia, älyttömän hyviä tuli! :)
    -Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Jogurtti käy mainiosti, korvaan usein sillä itsekin - tai maidolla jos ei ole muuta. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista

Kiitos kommentistasi!