perjantai 23. tammikuuta 2015

Feta-pinaattipiirakka pinjansiemenillä ja aurinkokuivatulla tomaatilla



Pitkästä aikaa tuli tehtyä oikein mehevää ja maukasta suolaista piirakkaa. Tämä fetan ja pinaatin yhdistelmä on ollut aina oma suosikkini. Tällä kertaa päätin tuunata tuttua reseptiä hiukan. Lisäsin täytteeseen aurinkokuivattua tomaattia ja paahdoin piirakan päälle vielä pinjansiemeniä. Jos teilläkin on pizzalakko näin tammikuussa, niin tämä on hyvä vaihtoehto perjantai pizzan korvaajaksi. Hyvää viikonloppua!

Pohja:
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1-2 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot ja suola keskenään.
Nypi voi jauhojen joukkoon ja lisää lopuksi vesi.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen vetäytyä 5 minuuttia.
Painele taikina piirakkavuokaan ja panele pohjaan haarukalla reikiä.
Nosta piirakka jääkaappiin odottamaan.
Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Täyte:
1 sipuli
aurikokuivattua tomaattia
100 g fetakuutioita
150 g pinaattia (pakaste sulatettuna)
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
pippuria
0,5 dl mustaleimaraastetta
kirsikkatomaatteja
2 rkl pinjansiemeniä

Hienonna sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit ja levitä pohjan päälle tasaisesti.
Ripottele fetakuutioita myös pohjan päälle.
Sekoita kulhossa munat, kermaviili, pinaatti ja mausteet.
Kaada seos sipulin, tomaattien ja fetan päälle piirakkavuokaan.
Ripottele juustoraaste piirakan päälle.
Lohko kirsikkatomaatit ja asettele piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Paahda siemenet pannulla ja ripottele piirakan päälle.
Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä.

12 kommenttia:

  1. Tämähän sopii tammikuun ruokahaasteeseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin muuten sopiikin :) nyt on osallistuttu!

      Poista
  2. Oi miten herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Tämä on myös helppo tehdä! Täydellinen perjantai-illan herkku tai nopea vierasvara :)

      Poista
  3. Näyttääpä herkulliselta, ja ihanat väritkin. Noudatin neuvoasi ja tein vielä poropiirakan. Hyvä vierasvaraksi tosiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma :) Oih sinulla on ollut siellä aivan mahtavat kestit. Menempä heti tästä ihailemaan reseptejä sivullesi. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
    2. Kiitos Anni, nyt sain vasta blogiini tuon reseptin. Olen ollut niin ahkerana tuolla kyökin puolella koko viikonlopun.

      Poista
    3. No menen nyt heti katsomaan :)

      Poista
  4. ompas herkullisen oloinen resepti! Pitää pistää testiin joku päivä :)

    xoxo,Anna

    melkeinmasterchef.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :) Kannattaa kokeilla. Meidän vierailla pyöri sukat jalassa, kun oli kuulemma niin hyvää :D

      Poista
  5. tää menee varmasti testiin! näyttää niin herkulliselta. ja ah, pinjansiemenet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa :) Pinjasiemenet ovat parasta nams! Toimivat tosi hyvin tässä <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!