keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Mausteisen Pähkinäinen Banaanileipä


Syksyllä minulla oli ilo ja kunnia suunnitella ja toteuttaa Leivotaan lehdelle neljä erilaista banaanireseptiä. Lehti ilmestyi lokakuun alussa ja oli myynnissä marraskuun puoliväliin. Tarkoituksena on julkaista täällä blogissa myös kaikki lehteen suunnittelemani reseptit, nyt kun lehteä ei enää saa lehtipisteistä. Ensimmäisenä kunnian saa tämä täydellisen mehevä mausteisen pähkinäinen banaanileipä, jossa makua taikinaan tuo hasselpähkinä, kaneli, neilikka ja kardemumma. Päätin leipoa näitä banaanileipiä jouluksi kuivakakun muodossa ja viedä muutamia ystäville joulutervehdyksenä joulukukan sijasta. Banaanileipä on mukavaa vaihtelua taateli- ja maustekakuille, joita on aina tarjolla joulupyhinä. Suosittelen lämpimästi tätä ohjetta. Leivästä tuli erittäin kuohkea, pehmeä ja maukas. 

Ohje:
2 kananmunaa
2 dl ruokosokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1,5 tl kanelia
1 tl neilikkaa
0,5 tl jauhettua kardemummaa
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 ylikypsää isoa banaania
100 g voita
2 dl piimää

Koristeluun:
tomusokeria
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Voitele ja korppujauhota kakku/leipävuoka (noin 1,5 litraa). 
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  • Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  • Soseuta banaanit kulhoon sauvasekottimella ja lisää sula voi joukkoon.
  • Lisää piimä banaanivoiseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  • Lisää munavaahdon sekaan jauhoseosta ja banaaniseosta vuorotellen muutamassa osassa nuolimella käännellen, kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin.
  • Kaada taikina leipävuokaan ja paista uunissa alatasolla noin 55 minuuttia. Voit peittää leivän pinnan leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, ettei se tummu liikaa. Muista tarkistaa kypsyys puutikulla, koska uunien tehoissa on eroja.
  • Anna leivän jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle jäähtyään. 
  • Koristele leipä ennen tarjoilua tomusokerilla. 



Vinkki! Kuten muutkin maustekakut on tämäkin kakku parempaa seuraavana tai sitä seuraavana päivänä!

Kuvat: Studio Koivunen Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!