keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Lohipiirakka graavi- ja kylmäsavulohesta


Nyt on meidän joululohetkin hyötykäytetty parhaalla mahdollisella tavalla. Voin kertoa, että tästä piirakasta tuli jumalaista! Melkein sitä lohta kannattaakin hankkia sen verran jouluksi, että siitä riittää yhteen piirakkaan. Piirakka sopii erinomaisesti uudenvuoden juhlien suolaiseksi tarjoiltavaksi. Olen tykästynyt sämpyläjauhojen käyttöön piirakkapohjissa. Sämpyläjauhot tuovat erilaista rapeutta ja makua koko piirakkaan. Piirakkaan voit käyttää mitä tahansa lohta mitä kaapista löytyy. Itse käytin graavi- ja kylmäsavulohen loput. Oikein herkullista ja hauskaa uudenvuoden aattoa teille lukijoille!

Pohja:
100 g voita
2,5 dl sämpyläjauhoja
2 rkl kylmää vettä
ruohosipulia
ripaus suolaa

Nypi jauhot ja voi murumaiseksi taikinaksi.
Lisää suola ja saksi ruohosipuli joukkoon.
Lisää vesi nopeasti ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina pyöreään tai suorakulmaiseen vuokaan. 
Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.

Täyte:
200 g lohta (graavi ja kylmäsavu)
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 rkl sinappia
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
suolaa 
pippuria
ruohosipulia
kirsikkatomaatteja
1 dl mustaleima-juustoraastetta
1 dl parmesanraastetta

Sekoita kermaviili, munat, sinappi, valkosipulisilppu, suola ja pippuri isossa kulhossa. 
Raasta juustot ja silppua ruohosipuli sivuun.
Levitä esipaistetun pohjan päälle ensin kerros parmesanraastetta, lohta, ruohosipulia ja mustaleimaraastetta. 
Kaada puolet kermaviiliseoksesta päälle ja toista täyttö. 
Jätä hieman lohta ja ruohosipulia koristeeksi kirsikkatomaattien kanssa piirakan päälle. 
Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja täyte hyytynyt.




Onnellista Uutta Vuotta 2015!

2 kommenttia:

  1. Ihana resepti, kahdesti testattu ja hyväksi havaittu!
    -Virpi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Virpi :) Tämäkin resepti syntyi joulun jämistä! Kiva, että maistui teillekin. Meillä ei piirakka kauaa lojunut pöydillä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!