sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kinkku-Ananas Pizza


Joulukinkun hyötykäyttö on alkanut. Meillä sitä käytään esimerkiksi kotitekoisen pizzan täytteenä. Kyllä kelpaa! Tästä tuli niin mehukasta ja itse tehtynä pizzakin voi olla hienostunutta. Nautimme pizzan punaviinin kanssa, kuten juhlaillallisen muutenkin. Reseptin pohjana on meidän paljon käytetty pizzapohja ja -kastike niin kuin aina. Linkeistä pääset lukemaan ohjeet.

Pohja:
Ohje täällä

Tomaattikastike:
Ohje täällä

Täytteet:
Ananasta
Joulukinkkua tai palvikinkkua
Emmental juustoraastetta
Mozzarella juustoraastetta
Oreganoa

Lämmitä uuni 250 asteeseen.
Kauli taikina ohueksi levyksi suoraan leivinpaperin päälle.
Nosta pohja pellille nostaen leivinpaprin reunoista.
Levitä pohjalle tomaattikastike.
Ripottele juustoraastetta makusi mukaan tomaatin päälle.
Lisää täytteitä makusi mukaan.
Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Anna hiukan jäähtyä, mausta oreganolla ja tarjoile.



Vinkki! En ilmoita ohjeessa raaka-aine määriä, koska kaikilla on oma tapansa täyttää pizzansa. Osalle riittää pienempi määrä täytteitä ja osaa haluaa hieman enemmän. Meille riittää pellilliseen yksi pussi (200 g) juustoa, yksi purkki ananaspaloja ja kinkkua meni varmaan noin 100 g. 

4 kommenttia:

  1. Itse tehty "tropicana", nam. :) Oih, olisipa minullakin tuommoinen pizzapellillinen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Se paras "tropicana" ehdottomasti. Nyt ei ole meilläkään enään pellistä mitään jäljellä. Kinkkua kyllä olisi, jos vaikka leipoisi toisen ;)

      Poista
  2. Ei näin. Pizza aina kuumimmalla mahdollisella lämmöllä uunin alatasolle valmiiksi lämmitetylle pellille! Mahtaa tulla märkää pullaa sinun ohjeellas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Eipä ole kertaakaan tullut märkää eikä pullaa pizza-taikinastamme :) Tekijöitä ja ohjeita on moneksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!