torstai 11. joulukuuta 2014

DIY Rocky Road Lahjaidea (Kaurakeksi-Dumbe-Karpalo)





Terveisiä karkkitehtaalta! Täällä on sulateltu suklaata ennemmän kuin koko vuonna. Tarkoituksena on pakata pukinkonttiin ystäville ja perheelle DIY-suklaarasioita söpöissä lasipurkeissa. Tämä ihana Rocky Roadin ohje on mieheni mieltymysten mukainen. Itse olisin laittanut mukaan minivaahtokarkkeja, mutta ne eivät ole kaikkien mieleen. Tämä combo ei niitä kyllä edes kaivannut loppujen lopuksi. Taivaallinen ydistelmä syntyy dumlesta, kaurakekseistä ja kuivatuista karpaloista! Toivottavasti tästä satsista riittää jotain sinne pukinkonttiin.

Ohje:
20 g voita
200 g tummaa suklaata
200 g maitosuklaata
n. 1 dl kaurakeksejä
n. 1 dl kuivattuja karpaloita
n. 1 dl paloiteltua dumlea

Sulata suklaat vesihauteessa 30 asteiseksi (varo polttamasta, ettei suklaan rakenne kärsi).
Sulata voi erikseen ja sekoita sulan suklaan joukkoon.
Rouhi keksit ja paloittele dumlet pienemmäksi.
Vuoraa pieni uunivuoka leivinpaperilla.
Levitä vuoan pohjalle sulaa suklaata ja ripottele päälle keksimurua, karpaloita ja dumle-paloja.
Toista tämä muutaman kerran.
Varmista, että suklaata jää tarpeeksi päällimäiseen kerrokseen, jonka päälle voit halutessasi vielä ripotella koristeeksi keksimurua, karpaloita ja dumle-paloja.
Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Leikkaa jähmettynyt levy sopiviksi paloiksi ja pakkaa lasipurkkeihin!

Vinkki! Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa suklaamassan ja kaikki muut aineet keskenään ja levittää massan suoraan leivinpaperille. Tämä on varmasti helpompi keino, jos lämmitit suklaata liian kauan ja se on hiukan jähmeää. 

Vinkki! Käytä mielikuvistustasi! Rocky Road suklaata voit maustaa oman mielesi mukaan: kuivattuja hedelmiä, toffeeta, minivaahtokarkkeja, pähkinöitä, lempikarkkejasi, suklaarakeita, muroja, karkkirouheita, lakua, salmiakkia, siemeniä, nougata.. tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin!

2 kommenttia:

  1. Virossa vähän tämäntyyppistä settiä kutsutaan kirju koeraksi, oon pari kertaa itse tehnyt! Tosin kirjava koira on enemmän voi-pohjainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Piia ja kiitos kommentista. En tiennytkään tällaisesta virolaisesta herkusta mitään. Pitää tutustua paremmin ja kokeilla, nämä maut nimittäin sopivat yhteen niin hyvin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!