tiistai 11. marraskuuta 2014

Porovoileipäkakku + video tutorial


Voileipäkakut olivat suuresssa suosiossa 90-luvun juhlissa. Nyt pienen hiljaisuuden jälkeen ne ovat tulleet taas suosioon. Ruotsissa niitä on syöty koko ajan. Minulla oli tapana Tukholmassa asuessani aina välillä hakea kauppahallista pieni kakku kotiin nautiskeltavaksi, vaikka ihan vaan viikonlopun kunniaksi. Viime viikonloppuna päätin valmistaa isänpäivän kunniaksi mehevän porovoileipäkakun juhlapöytäämme. Tällä kertaa tein kokoamisesta videon, jotta vaiheet selkiytyisivät hieman. Voileipäkakun tekeminen on sinänsä työlästä, sillä siihen menee aikaa yön yli, jos haluaa mehevän kakun, jossa täytteet ovat tekeytyneet kakkuun ihanasti. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Tässä kakussa esimerkiksi puolukat toivat ihanan vivahteen pirskahtelemalla yllätyksellisesti suussa poron kanssa ja näyttivät kauniilta kakun päällä koristeena.

Pohja:
15 isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipää

Täyte 1:
75 g kylmäsavupororouhetta
1 maustekurkku
1 pieni punasipuli
0,5 prk Creme Fraiche
0,5 dl majoneesia
mustapippuria

Täyte 2:
75 g kylmäsavupororouhetta
100 g  valkosipulituorejuustoa
0,5 prk Smetanaa
1 pieni punainen paprika
1 tl fariinisokeria

Kostutus:
Laimenettua maustekurkkuvettä

Kuorrutus:
100 g valkosipuli tuorejuustoa
0,5 prk smetanaa
0,5 prk Creme Fraiche
mustapippuria

Koristeeksi:
puolukoita
rucolaa
kylmäsavuporoa
minikurkkuja
kirsikkatomaatteja
keltaista paprikaa
mustaleima juustoraastetta

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
Valmista täyte 1: hienonna sipuli ja maustekurkku kulhoon (poista maustekurkusta siemenkota). Lisää muut aineet ja sekoita.
Valmista täyte 2: hienonna paprika kulhoon ja sekoita kaikki aineet sekaisin kulhossa.
Aloita kakun kokoaminen asettamalla 3 paahtoleipää vierekkäin leivinpaperin päälle.
Kostuta leivät pullasudilla ja levitä täytettä leipien päälle. Toista tämä niin kauan, että sinulla on kumpaakin täytettä kahdessa kerroksessa. Kääntele kakku kelmuun ja laita jääkaappin yöksi.

Ota seuraavana päivänä kakku jääkaapista ja poista kelmut.
Vatkaa kulhossa tuorejuusto, creme fraiche ja smetana. Mausta mustapippurilla.
Levitä kuorrute kauttaaltaan kakun päälle.
Aloita koristelu "roiskimalla" juustoraaste kakun kyljille.
Asettele poroleikkeleet, tomaatit, minikurkut ja rucolat yms. kauniisti kakun päälle.

Katso alla video kakun kokoamisesta. Huom! Huomasithan, että videolla kokosin pienempää kakkua ja kuorrutin isompaa, joka on myös näissä kuvissa. Eli kokoamisessa aseta reseptin mukaan vielä kolmas rivi leipiä täyttövaiheessa. 




Herkullista viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!