keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Suklaa-Kinuski Mutakakku


Vietimme ensimmäistä kertaa iltaa uusien naapureidemme kanssa viime viikonloppuna. Näin kauan kesti saada kolme pariskuntaa yhteen illalliselle ja tutustumaan kunnolla toisiinsa. Olemmehan asuneet täällä uudessa kodissa jo kesäkuusta asti. Meillä oli mahtava ilta hyvän ruoan parissa, joten tätä kannatti odottaa. Itse tietenkin olin vastuussa jälkiruoasta ja pitkän mietinnän jälkeen päätin valmistaa tätä suussa sulavaa mutakakkua, johon sain kipinän täältä. Resepti on muuten sama, mutta lisäsin teelusikallisen leivinjauhetta taikinaan ja koristelin sormisuolan sijaan kakun tummalla suklaalla. Mutakakku osoittautui erittäin hyväksi valinnaksi. Kakku oli menestys ja maistui vielä blinien ja kalan jälkeenkin. Kinuski ja suklaa kävelevät todella käsi kädessä. Mutakakun kosteus ja pehmeys yhdistettynä suussa sulavaan kinuskiin toimii!

Ohje:
150 g voita
2,5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja

Päälle:
1 purkki (397 g) kondensoitua valmiiksi karamellisoitua ja makeutettua maitoa
1-2 palaa tummaa suklaata

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauholla.
Sulata voi kattilassa ja siirrä isoon kulhoon. Lisää sokeri, kaakaojauhe, suola ja vaniljasokeri.
Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita jauhot sekä leivinjauhe keskenään ja kääntele jauhoseos taikinaan. Sekoita vain sen aikaa, kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet keskenään.
Kaada taikina vuokaan ja siirrä kakku uuniin. Paista uunin alatasolla noin. 20 minuuttia.
Jäähdytä kakku kunnolla. Itse tein kakun aamulla aikasin, kun se tarjoiltiin vasta illalla.
Kaada kinuski eli valmiiksi karamellisoitu maito astiaan ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Levitä sitten kinuski kakun päälle kauniisti. Siirrä kakku hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
Raasta tummaa suklaata koristeeksi kakun päälle.




Vinkki! Älä paista kakkua liikaa. Kakku on valmis, kun reunat juuri ja juuri ovat irroneet vuoasta ja kohonneet. Tällöin kakun keskikohta hytisee vielä. Jäähdytä kakku kunnolla ja anna sen muutenkin vetäytyä ja kiinteytyä rauhassa esim. yön yli, tällöin kakku on parhaimmillaan. 

10 kommenttia:

  1. Ihan mahtavan näköinen! Tuo tummasuklaa sopii myös hyvin koristeeksi, täytyy pitää mielessä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja kiitos vielä itsellesi inspiraatiosta!

      Poista
  2. Oih, ihana! Tätä samaista ohjetta katselin itsekin Wicked sweet kitchenin puolella. Kinuski ja suklaa ovat tosi mahtava pari maun (ja kaloreiden) suhteen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Suklaapossu :) Tämä oli tosiaan ihanaa! Meitä oli monta syöjää onneksi, muuten olisin varmaan ahminut koko kakun yksin :D niin hyvää se oli!

      Poista
  3. Oi, tätä täytyykin joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Nam, kuulostaa herkulliselta. Mulla on "taas" joku ihmeen kinuskikausi meneillään, joten täytyy kokeilla. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinuskikausi on hyvästä :) Itselleni kinuski on aina ollut lempiherkku, jota voisin lusikoida suuhun suoraan kulhosta :)

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta! Nyt on leivottu, katotaan huomenna, mitä isä ja muu perhe tykkää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Mukavaa ja herkullista isänpäivää!

      Poista

Kiitos kommentistasi!