tiistai 21. lokakuuta 2014

Parhaat Mustikkamuffinssit



Järjestin pikkuveljilleni brunssin kiitoksena heidän avusta tietoteknisissä ongelmissani. Molemmat ovat tulevia insinöörejä ja auttavat enemmän kuin mielellään näissä ongelmissa, mutta sainhan hyvän syyn herkutella oikein kunnolla heti aamusta. Sunnuntaibrunssilla tarjosin heille melko perinteisiä aamiasherkkuja: hedelmiä, mysliä, luonnonjogurttia, paahtoleipää, croissantteja, kananmunia, appelsiinimehua ja kahvia. Lisäksi leivoin näitä ihanan pehmeitä ja muhkeita mustikkamuffineja. Tämä on ollut jo kauan luottoreseptini ja se palasi mieleeni, kun tuttuni kyseli reseptiä minulta. Ohje on erittäin helppo: ei vatkaamista tai muuta ylimääräistä hommaa. Yhdistä, sekoita ja uuniin. Nam hyvää tulee!

Ohje: (12 kpl)
3,5 dl vehnäjahoja
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 rkl leivinjauhoa
ripaus ruususuolaa (voit korvata tavallisella suolalla tai jättää pois)
100 g voita
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
2 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)

Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
Kääntele lopuksi mustikat taikinaan  nuolimella.
Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
Muista jättää kohoamisvaraa.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.



Herkullista alkanutta uutta viikkoa!

24 kommenttia:

  1. Oi, miten kauniita mustikkamuffineita, lemppareitani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy :) Hyvä palata aina välillä perusasioiden äärelle. Nämä olivat niin hyviä suoraan uunista ja vielä vähän lämpöisinä!

      Poista
  2. Ihanan mehevän näköisiä, pakko kokeilla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi kommentista. Meheviä olivatkin, kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  3. Mustikkamuffinssit ovat minun ja lasteni suosikkeja, joten kiva löytää taas uudenlainen resepti blogistasi. Luin jutun sinusta vinkistäsi ja olipa kiva. Huomasin että sinäkin olet matkalla Thaimaaseen, oispa hauska jos oltais samalla matkalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile Irma tätä lapsille ja kerro minulle tykkäsivätkö :) Me ollaan matkaamassa lämpöiseen vasta maaliskuun lopulla pääsiäisen aikaan. Olis tosiaan hauska löytää toisemme sieltä samaan aikaan!

      Poista
  4. Kokeilen huomenissa , nyt ei osunut meidän matkat yhteen me ollaan Thaimaassa vuoden alusta kaksi viikkoa ja pääsiäisen tienoon Lapissa laskettelemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sekin sattui, me ollaan yleensä pääsiäinen Lapissa Ylläksellä, mutta tänä vuonna jää väliin juuri tämän matkan takia. Sielläkin oltais voitu osua yhteen :)

      Poista
  5. Voe voe, just meni uuniin. Mut nyt sit vasta huomasin et piti olla 0,5 RUOKALUSIKALLISTA �� taitaa siis jäädä littaniks ku laitoin vaan puoli tl. Tuleeko todella puoli rkl?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentista. Miten muffinssit lopulta onnistuivat? Tähän reseptiin olen tosiaan laittanut tuon 0,5 rkl leivinjauhoa, niin että lopputuloksena on pulleita ja kuohkeita muffineja. Voi olla että vähempikin riittää. Toivon että muffinssisi onnistuivat vähemmälläkin :)

      Poista
  6. Kiitos reseptin jakamisesta! Sähkövatkaimettomana satunnaisleipurina arvostan kovasti ohjeen vaivattomuutta. Muffinsseista tuli aivan erinomaisen hyviä, tänään tehdään uusi satsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Diutu! Kiitos ihanasta kommentistasi, mikä päivän piristys! :) Teen aina kaikki muffinssini tällä luotto-ohjeella, juuri sen vaivattomuuden takia. Lapsetkin voivat helposti osallistua leivontaan! Makoisia muffinihetkiä teille :)

      Poista
  7. mikä on ruususuola? voiko jättää pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ruususuola on mineraalisuola, jota tykkäsin käyttää jossain vaiheessa enemmän resepteissäni. Voit korvata sen tavallisella suolalla tai jättää kokonaan pois. Huomaa, että sitä tulisi muutenkin ihan vaan pieni ripaus. :)

      Poista
  8. Nam etsin mustikkamuffinsi ohjetta ja törmäsin tähän! Pystyyköhän mAustamattoman jukurtin sijaan käyttää turkkilaista jukurttia? Sitä löytyisi valmiiks jo kaapista! Pakko kokeilla huomenna tätä herkullista ohjetta! Kiitos vastauksesta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä ei turhaan kutsuta parhaiksi :) Nämä ovat niin hyviä ja helppoja! Voit käyttää turkkilaista jogurttia huoletta! Jos esim. joskus jogurtti uupuu jääkaapista, niin myös maito tai piimä käy vaihtoehtona! Ihania muffinihetkiä!

      Poista
  9. Nämä oli täydellisiä!! Eilen googletin mustikkamuffarireseptiä ja päädyin tänne. Kiitos. Jään seurailemaan ihania kuvia ja kivoja leipomuksia!

    VastaaPoista
  10. Ai että, ihana kommentti ja päivänpiristys :) Reseptin otsikko ei hämää. Nämä ovat kertakaikkiaan niitä parhaita mustikkamuffineja!

    VastaaPoista
  11. Etsin mustikkamuffinireseptejä ja päädyin tekemään näitä, vaniljajugurtilla. Kermavaahtoa tarjoiluun ja herkku oli valmis. Kiitos, täytypä tutkia muutenkin blogisi tarjonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Hanne, oi kuulostaa ihanalta! Vaniljajogurtti sopiikin näihin varmasti! Tervetuloa uudelleen :)

      Poista
  12. Laitetaanko pakastemustikat jäisinä taikinaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä jäisinä sekaan niin ei edes väri sekoitu vaan marjat purskahtelevat ihanasti tuoreesta muffinssista suuhun :)

      Poista
  13. Mulla on sellainen jättikokoinen kuppikakku-kakkuvuoka, toimiskohan tämä resepti jättikoossakin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kyllä uskon, että toimii. Tarvitsee vaan pidemmän paistoajan. En uskalla mitään tiettyä sanoa, koska en ole itse kokeillut. Vertaa johonkin tavalliseen isoon kuivakakkuun ja testaa sellaisen paistoajoilla ja lämmöllä. Kokeile kypsyyttää puutikulla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!