torstai 11. syyskuuta 2014

Täysjyväinen Omenahyve


Olihan se pakko tehdä yksi vuoka omenahyvettä tänäkin syksynä. Sain omenoita työkaveriltani ja ne ovat odottaneet pääsyään uuniin. Muutin omaa vakioreseptiäni hieman. Vähensin hiukan sokerin ja voin määrää ja samalla lisäsin omenoita. Käytin "taikinassa" ainoastaan täysjyvää. Tällaista iltapalaa meillä syödään nam!

Ohje:
15 keskikokoista suomalaista hapanta omenaa
80 g voita
0,75 dl ruokosokeria
3 dl neljän viljan kaurahiutaleita
1 dl sämpyläjauhoja
1,5 tl kanelia

Kuori ja lohko omenat suoraan isoon uunivuokaan. 
Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja sulata se voihin. 
Mausta voisokeriseos kanelilla. 
Lisää kaurahiutaleet vähitellen voiseokseen ja lopuksi sämpyläjauhot.
Sekoita hyvin ja kaada muru omenalohkojen päälle.
Paista hyvettä uunin alatasolla 180 asteessa noin 35 minuuttia.
Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.



Mukavaa loppuviikkoa!


6 kommenttia:

  1. Nam nam! Meillä kanssa omenoita ja lisää kuulemma tänään tulossa! Hyvettä en olekaan vielä tehnyt, pakko tehdä ja sitten paljon vaniljakastiketta päälle! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu omenahyve on vaan niin parasta :) Tein tätä ja omenasosetta, mutta vielä olisi omenoita käytettävänä muuhunkin!

      Poista
  2. Eikös tämä ole omena-kaurapaistos? Omenahyveessä on marenkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakkaalla lapsella on monta nimeä :) Meidän lapsuudessa tätä herkkua kutsuttiin aina omenahyveeksi ja sitä se on minulle ja monelle muullekin:

      http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2007/10/omenahyve.html

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Nam Nam :) meinasin tänään tehdä jotain uutta omenoista!

      Poista

Kiitos kommentistasi!