lauantai 31. toukokuuta 2014

Mustaherukka Tartaletit


Tänään illalla meille saapuu kunniavieras ja jälkiruoaksi syömme näitä ihania Mustaherukka Tartaletteja. Makeaa ja kirpeää, se vaan on hyvä yhdistelmä. Meillä on menossa pakastimen tyhjennys, niin muutonkin takia kuin päästäksemme eroon edelliskesän pakastemarjoista. Mahtuu sitten uudet marjat uuteen pakastimeen, kun edelliset on syöty. Ja tämähän on ihanaa, kun koko ajan saa leipoa herkullisia marjaherkkuja.

Pohja:
Käytin samaa taikinaa, jota olen aikaisemminkin käyttänyt tartalettien pohjana, koska se on takuu rapea ja maukas. Ohjeen pohjiin löydät täältä. Tein pohjat näihin tartalettivuokiin.

Täyte:
Mustaherukoita

Vaniljakreemi:
4 dl maitoa
1 vaniljatanko
4 munan keltuaista
70 g sokeria
25 g vehnäjauhoja

Sokerikiille:
1 dl vettä
0,5 dl hyytelösokeria

Mittaa maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja poista siemenet veitsellä ja lisää maidon joukkoon. Keitä maito kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja anna maustua. Vaahdota sokeri ja keltuaiset ja lisää jauhot siivilän läpi. Kuumenna maito uudestaan ja kaada sitten ohuena nauhana munavaahdon sekaan koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä hiljalleen sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa ja paksuuntuu. Peitä kreemi ja ja jäähdytä kunnolla.

Pursota tai levitä vaniljakreemi esipaistettujen pohjien päälle ja ripottele päälle mustaherukoita. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Anna sokeriveden jäähtyä ja levitä sitten lientä pullasudilla marjojen päälle. Laita tartaletit hetkeksi jääkaappiin ja tarjoile! Nam.




Vinkkejä: Jos taikina murenee käsittelyssäsi, lisää siihen tilkka vettä, niin saat kaulittua sen kauniisti. Muista sekoittaa kreemiä koko ajan ettei se pala pohjaan. 

4 kommenttia:

  1. Kuinka moneen tästä ohjeesta riittää täytettä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut, että näin olennainen tieto jäänyt uupumaan reseptistä. Riippuu kuinka isot tartalettivuoat on käytössä ja kuinka runsaasti haluaa laittaa täytettä. Sanoisin, että tuosta määrästä tulee noin 6-8 kappaleeseen ja pohjan ohjehan oli 8-10 tartalettiin eli jos teet enemmän niin tuplaa aineosat esim seuraavasti:

      Vaniljakreemi:
      6 dl maitoa
      1,5 vaniljatanko
      6 munan keltuaista
      95 g sokeria
      37 g vehnäjauhoja

      :)

      Poista
  2. No toi oli just se mitä kaipasin. Suunnilleen sopiva pohjan ohjeeseen. Kiitti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin hieno juttu :) Makoisia leivontahetkiä! Nämä tartaletit olivat niin hyviä. Omille mustaherukoilleni kävi jotain tänä kesänä ja ne tippuivat puskista harmillisesti, joten en pääse tuoreista kokeilemaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!