tiistai 8. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen Minttusuklaajuustokakku

Pääsiäinen lähenee lähenemistään ja herkut sen kun paranevat. Ainakin meillä kotona. Kaupat ovat pullollaan pääsiäismunia, konvehteja ja muita ihania suklaaherkkuja. Niistä inspiroituneena päätin tehdä pääsiäiskakkua. Jo pitkään olen haaveillut oikein pehmeästä ja täyteläisestä minttusuklaajuustokakusta. Nyt sain toteuttaa sen pääsiäis-twistillä ja tässä tulos: Minttusuklaajuustokakku!



Pohja:
170 g  Mariannekeksejä
50 g voita

Täyte:
3 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
140g pätkiksiä
150 g tummaa suklaata
0,5 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
1 rkl kahvia

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
2. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi ja keksimuru hyvin keskenään ja painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
3. Lisää vaniljasokeri kermaan ja vatkaa vaahdoksi.
4. Sulata suklaat vesihauteessa ja vatkaa tuorejuuston joukkoon. Lisää myös sokeri.
5. Kiehauta kahvi kattilassa, purista liivatteet ja sulata kahvitilkan sekaan. Anna jäähtyä ja kaada liivate ohuena nauhana suklaatuorejuustoon koko ajan sekoittaen.
6. Nostele ja kääntele kerma nuolijalla varovasti tuorejuuston joukkoon.
7. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta kauniiksi.
8. Siiirrä kakku pakkaseen jähmettymään noin 20 minuutiksi tai jääkaappiin yön yli.
9. Koristele pienillä suklaamunilla tai -rakeilla.



Vinkkejä! Käytin pienempää irtopohjavuokaa (18 cm), koska halusin korkean kakun. Lisää 2 dl kermaa ja yksi liivate sekä mausta maun mukaan sokerilla, jos teet kakun 22-24 cm vuokaan. Pätkikset eivät sula kuten tavallinen suklaa. Älä pelästy koostumusta, joka näyttää hiukan leikanneelta sulaneelta suklaalta. 

Maukasta Pääsiäistä!

4 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen! Blogissani on haaste sinulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria :) Täytyy käydä kurkkaamassa haastetta!

      Poista
  2. Huippua! Mää oon tosin kokenu, että pakastin on tosiverybad huono keksipohjalle jos sen on painanu (liian) tiiviiksi, niinko mulla on tapana tehhä.. :D Mutta aijon kyllä kokkeilla tätä sinun ohojetta ja sovittaa sen 24cm vuokkaan, kakku näyttää tosi hyvältä!


    Terveisiä lapista, käy kurkkaamassa blogiani http://rosannaofmay.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ja kiitos kommentistasi :) Tosiaan tämä resepti oli 24cm vuokaan tarkoitettu, mutta sovelsin vähän ja jätin puolet kermasta pois, yhden liivatteen ja sokerin määrää pienensin. Eli lisää nämä ;)

      Pakastinta en itseasiassa ole itse kokeillut, koska jääkaapissa vuorokauden yli hyytyvä kakku syventää myös sen makua! Pakastin vinkki oli malttamattomille leipureille, mutta hyvä tosiaan tietää keksipohja varoitus.

      Mukavaa pääsiäistä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!