perjantai 13. syyskuuta 2013

Pekoni-kanttarelli piirakka

Näin syksyn tullen on ihana käyttää metsän ja puutarhan antimia niin kokkailussa kuin leivonnassakin. Itse en päässyt keräämään sieniä tällä kertaa, mutta onneksi toreilta ja kaupoista saa rahaa vastaan näitä herkkuja. Päätin kokeilla yhdistää kanttarellin ja pekonin, että piiraasta tulisi ruokasampi. Punasipuli ja ruohosipuli täydensivät makuelämystä. Tästä ohjeesta pekonin voi jättää myös kokonaan pois.




Pohja:

Ensin: Aseta uuni 200 asteeseen.

100g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 kanamuna
2 rkl ruokakermaa

Vatkaa muna huoneenlämpöisen voin joukkon. Sekoita joukkoon ruokakerma ja jauhot. Taputtele taikina halkaisijaltaan n. 28cm:n piirakkavuokaan. Laita piirakkapohja uuniin 8 minuutiksi.

Täyte: (valmistetaan kahdessa osassa)

170g Pekonia
1,5 punasipulia
puolikas nippu ruohosipulia
250g tuoreita kanttarelleja



Pilko pekoni ja paista se pannulla oman maun mukaan rapeaksi tai jätä hiukan pehmeäksi. Siirrä pekonit pannulta toiseen astiaan. Poista suurin osa rasvasta pannulta ja paista pilkotut sipulit sekä sienet pekonin rasvassa. Kun neste on haihtunut sienistä ja olet paistellut täytettä  n. 10 minuuttia levitä se piirakkapohjalle.



2 kananmunaa
1 purkki kermaviiliä
ripaus pippuria
ripaus suolaa
juustoraastetta (itse käytin emmental mustaleimaa)

Sekoita keskenään kermaviili ja kananmunat. Lisää mausteet.  Kaada seos vuokaan täytteen päälle tasaisesti. Ripota juustoraastetta päälle makusi mukaan. Laita piirakka uuniin ja anna sen paistua alatasolla 30-40 minuuttia.



Kun otat piirakan uunista anna sen vetäytyä hetki. Tarjoile tuoreen vihersalaatin kanssa. Nautinnollisia piirakkahetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!